Rudović u klubu sa SNP-om, Lekiću odbor

Milić i Pavićević nijesu dobili saglasnost za saradnju sa Rudovićem
202 pregleda 2 komentar(a)
Miodrag Lekić,m Neđeljko Rudović, Srđan Milić, Foto: Zoran Đurić
Miodrag Lekić,m Neđeljko Rudović, Srđan Milić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 26.10.2018. 18:10h

Nezavisni poslanik Neđeljko Rudović predao je zahtjev Skupštini da se priključi Poslaničkom klubu Demosa i Socijalističke narodne partije.

O tome su članovi kolegijuma predsjednika Skupštine obaviješteni na sjednici u srijedu, kada se raspravljalo o Odboru za izborno zakonodavstvo. Prethodno je na plenarnoj sjednici parlamenta predsjednik Ivan Brajović konstatovao da je u Skupštini formiran još jedan poslanički klub, SNP-a i Demosa.

U klubu su lider Demosa Miodrag Lekić i dvoje poslanika SNP-a Srđan Milić i Danijela Pavićević, koji, prema informacijama “Vijesti”, nijesu dobili saglasnost predsjednika partije Vladimira Jokovića da im se priključi i bivši funkcioner GP URA Neđeljko Rudović. Joković se tim povodom nije oglašavao, niti je juče odgovarao na pozive “Vijesti”.

URA je prije dva dana objavila da Rudović više nije njihov član jer je prekinuo bojkot parlamenta.

Za dio SNP-a je to, prema informacijama “Vijesti”, sporno navodno zbog Rudovićevih nastupa u kojima ne promoviše politiku koju dijeli Jokovićeva partija.

Formiranje ovog kluba siguran je put da njegov predstavnik dobije i mjesto u Odboru za izborno zakonodavstvo, gdje će se za sada iz opozicionih redova zasigurno naći poslanici Demokratskog fronta i Socijademokratske partije.

O formiranju odbora Skupština će vijećati 30. oktobra, a prema informacijama “VIjesti” Lekić je planirao da budeo dio opozicionog tima koji će se baviti izmjenama izbornih zakona. Rudović, Lekić, Milić i

Pavićević u parlament su ušli sa iste poslaničke liste koalicije “Ključ”. Dio Glavnog odbora SNP-a tada se žustro protivio sklapanju saveza sa URA zbog identitetskih pitanja.

Nakon što je nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović sa kolegama iz Ujedinjene Crne Gore Goranom Danilovićem i Goran Radonjićem formirao klub, za sada su bez mjesta još poslanici GP URA Dritan Abazović i nezavisna poslanica Anka Vukićević.

Bonus video: