Žene na Facebook namjerno stavljaju ružne fotografije prijateljica

Većina žena (njih oko 75 posto) kaže da uklanjaju svoje oznake sa fotografija koje im se ne sviđaju
65 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 05.07.2012. 14:11h

Oko četvrtine žena na Facebook-u namjerno su objavile "ružne i neprijatne" fotografije svojih prijateljica - često nakon svađe ili iz osvete, objavili su na stranici MyMemory na kojoj su sproveli istraživanje nad više od 1,500 članica Zukerbergove mreže.

Takođe, isto je istraživanje pokazalo da oko dvije petine žena namjerno objavljuje fotografije na kojima njihove prateljice ne nose šminku, a jedna petina njih ne želi ukloniti takve fotografije sa Facebook-a ako to od njih zatraži označena osoba.

Većina žena (njih oko 75 posto) kaže da uklanjaju svoje oznake sa fotografija na kojima su označene i na kojima im se ne sviđa kako izgledaju i kažu da bi se naljutile na prijatelje koji objave takve fotografija na Facebook-u.

Na The Telegraph-u napominju da korisnici na Facebook-u mogu samo ukloniti svoju oznaku, odnosno ime sa fotografije koju su drugi uploadovali, ali oni ne mogu izbrisati takve fotografije pa će one ostati objavljene među fotografijama korisnika koji ih je objavio.

Facebook ne želi da briše takve fotografije - njima je jedino bitno da objavljene fotografije ne krše njihova pravila za objavu fotografija pa ih se ne tiče da li neko na tim fotografijama izgleda dobro ili loše.

Bonus video: