Olympus TG-1 – čvrstina dovedena do ekstrema

Čak i po veoma rigoroznim standardima koje nameću Olympus fotoaparati iz TOUGH serije, novi vodeći model TG-1 TOUGH pravi zaista izuzetne slike
0 komentar(a)
Olympus TG-1, Foto: Olympus.com
Olympus TG-1, Foto: Olympus.com
Ažurirano: 29.06.2012. 19:03h

Čak i po veoma rigoroznim standardima koje nameću Olympus fotoaparati iz TOUGH serije, novi vodeći model TG-1 TOUGH pravi zaista izuzetne slike – i posjeduje neke uistinu sjajne karakteristike. Najprije, tu je vrhunski, super širokougaoni f 2.0 brzi objektiv koji će sa lakoćom napraviti odlične slike čak i u vječnom polumraku koji vlada na 12 metara ispod površine mora. Besprjekoran rad u teškim uslovima – to je upravo ono u čemu ovaj fotoaparat briljira.

Olympus TG-1 je vodootporan do dubine od 12m, otporan na padove sa visine do 2m, otporan na pritisak mase do 100kg i otporan na smrzavanje do temperature od -10°C. Za sve one koji vole fotografisanje u rizičnim uslovima i ljubitelje ronjenja, ovakve karakteristike predstavljaju spokojstvo i mir spakovan u stilizovanu metalnu kutijicu.

Za ozbiljne fotografe, dostupni su konverzioni objektivi riblje oko i telekonverter (preko adaptera).

Tu su Olympus iHS (Intelligence, High Sensitivity and High Speed) tehnologije, antirefleks OLED ekran koji prikazuje pravo bogatstvo boja i snažan kontrast, GPS i e.kompas, kao i tri nova programa za snimanje: Slabo svijetlo, Super sportovi i Super makro. Impresivan paket koji uz cijenu od 399 dolara stavlja rivalske kompaktne fotoaparate tamo gdje im je i mjesto.

Bonus video: