Dodik: Najava Spajića da će podržati rezoluciju o Srebrenici je moralno, politički i istorijski katastrofalna

"Milo Đukanović je poražen na izborima, ali politika koja je po pravilu na štetu Srba u Crnoj Gori je, nažalost, pobijedila. To je večeras potvrdio i premijer Spajić"

28448 pregleda 69 reakcija 68 komentar(a)
Dodik, Foto: Boris Pejović
Dodik, Foto: Boris Pejović

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorad Dodik kazao je da je najava premijera Crne Gore Milojka Spajića da će podržati rezoluciju o Srebrenici "moralno, politički i istorijski katastrofalna".

"Ako nisu vodili računa o stigmi koja se ovom rezolucijom nameće cijelom srpskom narodu, mogli su se bar zapitati kako će se osjećati blizu 40 odsto državljana Crne Gore koji se izjašnjavaju kao Srbi. Milo Đukanović je poražen na izborima, ali politika koja je po pravilu na štetu Srba u Crnoj Gori je, nažalost, pobijedila. To je večeras potvrdio i premijer Spajić", napisao je Dodik na nalogu na platformi X.

Njemački stručnjak za Zapadni Balkan i proširenje NATO, Milan Nič saopštio je da mu je Spajić rekao da Crna Gora neće sponzorisati Rezoluciju Ujedinjenih nacija o genocidu u Srebrenici, ali da će je podržati.

Bonus video: