Kako je loša politika ispraznila crnogorska sela

U knjizi Čedomira Marovića „ Poljoprivreda i selo u Crnoj Gori u tranzicionom periodu 1990 – 2016 godina“, argumentovano se dokazuje kako je došlo do katastrofalno lošeg stanja u oblasti seoske infrastrukture i stanja u poljoprivredi uopšte
227 pregleda 0 komentar(a)
Čedomir Marović, knjiga
Čedomir Marović, knjiga
Ažurirano: 31.10.2018. 09:15h

Knjiga Čedomira Marovića, nekadašnjeg direktora Agroekonomskog instituta, zamjenika ministra poljoprivrede i šumarstva i direktora Agrobanke u Podgorici, „ Poljoprivreda i selo u Crnoj Gori u tranzicionom periodu 1990 – 2016 godina“, izlazi u petak, 2. novembra u izdanju "Vijesti".

Knjiga predstavlja studiju slike i prilike poljoprivrede i seoskog prostora u Crnoj Gori od 1918 do 1941, potom, perioda samoupravnog i socijalističkog razvoja te privredne grane u Crnoj Gori od 1945. godine sve do 1990. godine, i konačno, vremena krupnih sistemskih promjena ili popularno nazvano vremena tranzicije.

Knjiga argumentovano predočava čitaocu stanje i događaje koji su se dešavali kroz ne tako mali vremenski period, te da Crna Gora u posljednjem razdoblju u vrijeme tranzicije, nije dobila ono što je realno očekivala.

U knjizi se dokazuje da je katastrofalno loše stanje u oblasti seoske infrastrukture jedna je od ključnih kočnica razvoja tržišne proizvodnje u poljoprivredi i ruralnoj privredi u Crnoj Gori, koja već sedam decenija nema konzistentnu i plodotvornu agrarnu politiku, primjerenu prirodnim, tržišnim i socijalno ekononomskim potrebama države.

Potražite svoj primjerak knjige u petak, 2. novembra!