Igrao "Civilizaciju 2" deceniju: Kako svijet izgleda 3991. godine

Glad i ratovi su uništili 90% svijeta, i svaki put kad se postigne mir, vještačka inteligencija ga prekine (uglavnom korišćenjem nuklearki)
73 pregleda 5 komentar(a)
Civilizacija, Foto: Dvice.com
Civilizacija, Foto: Dvice.com
Ažurirano: 24.06.2012. 15:00h

Čuvena video igra "Civilizacija 2" je objavljena još 1996. godine, ali vjerovatno niko nije očekivao da će neko jednu kampanju igrati čitavih 10 godina.

Korisnik Reddita, Lycerious, je pokrenuo kampanju 2002. godine, i sada se njegov virtuelni svijet nalazi u 3991. godini i predstavlja "pakao na zemlji", planetu uništenu globalnim zagrijavanjem i nuklearnim ratovima, piše Forbes.

Stanovništvo njegovog simuliranog svijeta je bilo najbrojnije oko 2000. godine, ali su se stvari nakon toga otrgle kontroli.

Sada postoji samo tri supersile, Kelti koje vodi Lycerious, Vikinzi i Amerikanci koje kontroliše kompjuter. Te tri nacije su neprestano u ratu već 1.700 godina, uveliko posjeduju u koriste nuklearno naoružanje pa su se polovi topili 20 puta, stvarajući močvare od zemalja koje nisu kontaminirane nuklearnim otpadom.

Glad i ratovi su uništili 90% svijeta, i svaki put kad se postigne mir, vještačka inteligencija ga prekine (uglavnom korišćenjem nuklearki).

Lycerious je ipak optimista. "Probaću da u narednih par godina okončam rat, i iskoristim inžinjere da očiste močvare i kontaminirana područja, kako bi se vratili poljoprivredi. Želim da ponovo izgradim svijet. Ali ne znam kako", kaže Lycerious.

On ne uspijeva da pobijedi u ratu a kompjuter odbija mir, pa su se korisnici Reditta uključili da mu pomognu, svakodnevno šaljući sugestije.

Kreator „Civilizacije” Sid Majer rekao je da programeri nikad nisu ni pomišljali da bi neko mogao da ode tako daleko u budućnost sa igricom.

„Nema šansi da smo mogli da testiramo ovako daleko, tako da je ovo iznenađenje za nas. Zapanjujuće je da je neko posvetio 10 godina igranju jedne te iste igre”.

Bonus video: