Social Media Day u Podgorici, gost - osnivač Burek foruma

Crna Gora će se ove godine, prvi put, pridružiti globalnom obilježavanju dana kada se širom svijeta okuplja digitalna zajednica
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.06.2012. 08:24h

Crna Gora će se ove godine, prvi put, pridružiti globalnom obilježavanju dana kada se širom svijeta okuplja digitalna zaejdnica. Social Media Day je 2010. godine osmislio i organizovao Mashable, sa idejom da 30. juna na različitim lokacijama i u raznim gradovima širom svijeta okupi ljude i predstavi digitalnu revoluciju koja se dešava baš pred našim očima.

Taj dan se, piše Digitalizuj.me, obilježava tako što se digitalne zajednice okupljaju na tzv. MeetUpovima. Prve godine, organizovano je više od 600 Meetupova u 90 zemalja svijeta. Naredne godine taj broj se duplirao naredne, kada je organizovano više od 1.400 Meetupova.

"Devet gradova i jedna država SAD su proglasili Social Media Day kao službeni praznik", navode na Digitlaizuj.me.

Na crnogorskom Social Media Day okupljanju, 30. juna, u Podgorici, posejtioci će imati priliku da čuju Ivana Minića, osnivača Burek Foruma, jedne od najpoznatijih digitalnih zajednica u regionu sa 1.400.000 registrovanih članova i preko 10.000.000 komentara, pokretača sajtova i online igara kao što su ConQUIZtador, TotalCar, Veliki Kuvar, CAM, te popularnog bloga For the Win.

Iz Digitalizu.me su, ne prezicirajući o čemu je konkretno riječ, najavili i predstavljanje prvog crnogorskog social media projekta, koji će u saradnji sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) i kompanijom DoMEn, uključiti i tviteraše i foursquaraše koji žele da učestvuju.

Bonus video: