Posjećenost Facebooka u padu - ili su nam plaže draže?

Facebook u međuvremenu održava pozitivno raspoloženje objavljivanjem niza novih usluga i aplikacija
2 komentar(a)
Ažurirano: 15.06.2012. 16:22h

Facebookov rast je sve sporiji, posebno na matičnom tržištu u SAD-u, objavio je Wall Street Journal, prenosi Netokracija.com.

Broj jedinstvenih posjetilaca Facebooka u aprilu je rastao samo pet odsto i trenutno iznosi 158 miliona, prema podacima analitičke kompanije ComScore. Korisnici su prosječno na stranici proveli šest sati mjesečno, što je 16 odsto više nego prošle godine. Međutim i taj rast je ranije bio mnogo veći i kretao se do 23 odsto.

Iako se to ne čini kao velika vijest, Netokracija.com navodi da se, posmatrano u kontekstu, ipak radi o zabrinjavajućem podatku za Zukerberga i ekipu jer je riječ o najsporijem rastu od 2008, od kako ComScore mjeri posjećenost te društvene mreže.

Usporavanje rasta nije dobar signal za investitore nakon ionako potpuno posrnulog izlaska na berzu 18. maja. Iako se dionica drži na oko 27 dolara, raste briga da Facebook ne može rasti dovoljno po prihodima od marketinga kao niti da može da raste po broju korisnika u zemljama koje su marketinški zanimljive (SAD i Evropa).

Facebook u međuvremenu održava pozitivno raspoloženje objavljivanjem niza novih usluga i aplikacija, prije svega novog App Centra – online trgovine za prodaju mobilnih aplikacija.

I Facebook otvara trgovinu za aplikacije >>>

Usluga je lansirana 7. juna za SAD, a u sljedećih nekoliko sedmica biće aktivirana i u drugim zemljama.

Bonus video: