Da li je i vama Facebooka preko glave?

34 odsto od 1.000 ispitanih korisnika Facebooka u posljednjih pola godine manje koristi tu mrežu, jer im je "dosadna", "nije relevantna" ili "nije korisna"
10 komentar(a)
Ažurirano: 08.06.2012. 08:17h

Više niste kao nekad toliko zainteresovani za objave vaših prijatelja i članova porodice na popularnoj mreži Facebook? Ako je tako, niste jedini. Prema posljednjim podacima ankete Rojtersa i istraživačke kompanije Ipsos, oko jedna trećina korisnika Facebooka je prilično ravnodušna prema toj društvenoj mreži, a rezultai pokazuju i da je ta nezainteresovanost u porastu.

Istraživanjem je posebno obuhvaćeno pitanje moguće zarade na osnovu dosadašnjih navika korisnika Facebooka. Prema anketi u kojoj je ispitano više od 1.000 Amerikanaca, 80 odsto korisnika Facebooka nikada nije kupilo proizvod ili uslugu koju su vidjeli na stranici, što znači da bez obzira na reklamne tehnike kojima se kompanije služe da bi došle do novca potrošača, to jednostavno ne funkcioniše.

Istraživanje Rojtersa i Ipsosa je pokazalo da su korisnici u dobi između 18 i 34 godine najaktivniji, dok samo 29 odsto osoba starijih od 55 godina sebe smatra redovnim korisnicima ove mreže.

Istraživanje je pokazalo da četiri od pet korisnika Facebooka nikad nije kupilo proizvod ili uslugu koja je oglašavana putem te mreže.

34 odsto ispitanih korisnika Facebooka u posljednjih pola godine manje koristi tu mrežu, dok je u istom periodu oko 20 odsto onih čija je aktivnost u porastu. Skoro polovina ispitanih provodi na društvenim mrežama jednako vremena kao i u proteklih šest mjeseci. Dvoje od pet ispitanih je kazalo da koristi Facebook svaki dan.

Od 34 odsto onih koji manje vremena provode na Facebooku nego ranije, kao razlog tome navode da im je stranica"dosadna", "nije relevantna", te da "nije korisna".

Bonus video: