Stiže Google Nexus 7?

Prema informacijama objavljenim na stranicama "Android Police", Google sarađuje s Asusom kako bi proizveo 7-inčni tablet nazvan Nexus 7
0 komentar(a)
Google Nexus 7, Foto: Androidpolice.com
Google Nexus 7, Foto: Androidpolice.com
Ažurirano: 01.06.2012. 16:00h

Novi uređaj iz porodice Google Nexus će imati procesor sa 4 jezgra - Tegra 3, radnog takta 1,3 GHz, imaće ekran rezolucije 1280×768 (213 točaka po inču), a pokretaće ga operativni sistem Android Jelly Bean 4.1, a ne 5.0 kako se ranije nagađalo. Obzirom da bi trebalo da koristi Nvidijine čipove, a proizvodiće ga Asus, najvjerovatnije je riječ o uređaju vrlo sličnom onom koji je Asus predstavio na sajmu CES.

Takođe se vjeruje da će Gooogle predstaviti Nexus 7 i Android Jelly Bean na konferenciji Google I/O koja se održava od 27. do 29. juna ove godine. Za sada nema puno informacija o novoj verziji Androida osim da bi se dosadašnji ugrađeni internet pretraživač trebao da bude zamijenjen zamijeniti Chrome-om za koji su uvedene dodatne optimizacije za primjenu na tabletima.

Očekuje se da će cijena Nexusa 7 biti između 200 i 250 dolara, odnosno ista kao Kindlea Fire-a i Nook Tableta i da će se prodavati direktno preko Google Play Store-a, kao što je bio slučaj i sa prodajom Galaxy Nexus-a.

Bonus video: