Raspisana potjernica za Jovanovićem

Policija sumnja da je 5. novembra na Cetinju iz vatrenog oružja ranio sugrađane Aleksandra Sašu Jabučanina i Nedeljka Perovića
501 pregleda 8 komentar(a)
Taso Jovanović, Foto: Privatna arhiva
Taso Jovanović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 08.12.2018. 07:27h

Iz Uprave policije juče su i zvanično saopštili da tragaju za Tasom Jovanovićem msa Cetinja, nakon što je, kako se sumnja, 5. novembra u toj opštini iz vatrenog oružja ranio sugrađane Aleksandra Sašu Jabučanina i Nedeljka Perovića.

>> U pucnjavi na Cetinju ranjene dvije osobe

“Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su, preduzimajući operativne mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, rasvijetlili krivično djelo teško ubistvo u pokušaju koje je počinjeno na štetu dvije osobe i tom prilikom procesuirali osumnjičeno lice. Policijski službenici su državnom tužiocu u VDT u Podgorici podnijeli krivičnu prijavu protiv bezbjednosno interesantnog lica T.J. (40) iz Cetinja, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija na štetu A.J. i N.P.”, piše u saopštenju policije.

Oni su naveli da sumnjaju da je Jovanović, u Ulici Baja Pivljanina u Cetinju, upotrebom vatrenog oružja teže povrijedio Jabučanina i Perovića, nakon čega im je ukazana medicinska pomoć u Kliničkom centru u Podgorici.

“Policija intenzivno traga za T.J. i za njim je raspisana potraga, jer se on od momenta izvršenja krivičnog djela nalazi u bjekstvu”, piše u saopštenju.