Platili biste da bi vaš Facebook status bio istaknut?

U kompaniji neprestano ispituju nove mogućnosti, a ova testiranja su način da se ispita kako će korisnici reagovati na jedan ovakav način dijeljenja informacija
10 komentar(a)
Ažurirano: 12.05.2012. 08:29h

Facebook testira opciju kojom će svojim korisnicima (ne brendovima) omogućiti da plate kako bi njihovi postovi postali uočljiviji na toj društvenoj mreži.

Opciju testira tim na Novom Zelandu, koji otkriva da je cijena isticanja statusa 2 dolara.

Crnogorski korisnici ni centa ne daju za Facebook >>>

Portparol kompanije je kazao da u kompaniji neprestano ispituju nove mogućnosti, a ova testiranja su način da se ispita kako će korisnici reagovati na jedan ovakav način dijeljenja informacija sa prijateljima. Iz kompanije je takođe saopšteno da test predviđa i različite cjenovne modele.

TechCrunch je objavio da će korisnici koji su dio testne grupe vidjeti mogućnost isticanja njihovih postova kao uobičajen prozor za dijeljenje sadržaja, s tim što će se u ovom slučaju u prozoru naći i opcija koja nudi izbor da li korisnik želi da plati za isticanje informacije. Nakon izbora te opcije, otvara se novi prozor u kojem će korisnik izabrati da li želi da plati dolar ili dva za objavu svog posta, kao i izbor načina plaćanja (PayPal ili kreditna kartica, nemoguće je platiti Facebook "bodovima").

Neki korisnici će, kako je kazao portparol kompanije, imati mogućnost isticanja svojih postova besplatno. On nije precizirao pod kojim uslovima će se to desiti.

Bonus video: