Tržišni sunovrat kompanije koja proizvodi BlackBerry

"RIM" je u posljednjem tromjesečju 2011. držao 8,8% tržišta, što je pad od 5,8% u odnosu na isti period 2010., kad je kanadska kompanija imala solidnih 14,6%
58 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.05.2012. 18:26h

Kompanija "RIM" koja proizvodi BlackBerry, uskoro bi mogla da padne na ispod pet odsto tržišta mobilnih telefona, navodi agencija Rojters.

Analitičar tržišta Mark Sju kaže za britansku agenciju da najava "RIM-a" da do jeseni neće izaći sa novim modelima BlackBerry 10, može samo da znači dalji sunovrat za kompaniju.

Na zahtjevnom tržištu 'smartphone' mobilnih uređaja, pored "RIM-a", pad već bilježe i Nokia, Motorola, Sony i LG, dok sve veći dio tržišta preuzimaju Samsung i Apple.

"RIM" je u posljednjem tromjesečju 2011. godine držao 8,8 odsto tržišta,

Mark Sju kaže da najava "RIM-a" da do jeseni neće izaći sa novim modelima BlackBerry 10 može samo da znači dalji sunovrat za kompaniju

Inače, kako su nedavno pisali američki mediji, ti nekada popularni telefoni svoje posljednje utočište imaju u vašingtonskoj administraciji, jer spora birokratija na federalnom nivou još nije odlučila da ih zamijeni modernijim mobilnim uređajima kao što su 'iPhone' i 'android' telefoni.

Galerija

Bonus video: