Spremite se za prvo crnogorsko okupljanje Foursquare korisnika

Foursquare day se različito obilježava u svakoj zajednici. U nekima se organizuju žurke, neki imaju predavanja...
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.04.2012. 12:40h

Crnogorski korisnici Foursquarea u ponedjeljak će biti dio globalne akcije u kojoj se obilježava svjetski dan sve popularnije društveno lokacijske mreže.

Foursquare day će biti obilježen u podgoričkom lokalu Pub 013, u 20 sati.

Korisnici bi trebalo da ponesu pametne mobilne telefone kako bi se svi zajedno čekirali na jednom mjestu i na taj način osvojili Swarm bedž na Foursquare mreži.

Za osvajanje tog bedža je potrebno najmanje 50 ljudi, koji će posjetiti lokaciju u okviru od tri sata.

Foursquare day se različito obilježava u svakoj zajednici. U nekima se organizuju žurke, neki imaju predavanja...

Foursquare je relativno mlada društvena mreža bazirana na praćenju lokacija članova mreže putem aplikacije instalirane na mobilnom uređaju korisnika. Usluga radi isključivo s uređajima koji imaju GPS funkcionalnost što su u današnje vrijeme svi pametni uređaji.

Korisnici putem čekiranja (check-in) na raznim lokacijama osim što informišu prijatelje gdje se nalaze, ujedno sakupljaju i bodove, otključavaju “značke”, komentarišu kako im se nešto sviđa, mogu da napišu kratku recenziju i prilože fotografiju, ostave savjete drugim korisnicima, a mogu da učestvuju i u posebnim promotivnim akcijama i osvojiti nagrade.

Ako to žele, korisnici Foresquarea sve svoje sadržaje mogu da proslijede na Facebook i Twitter, što forsqueare čini još snažnijim promotivnim kanalom.

Kada korisnik izabere neku od zanimljivih lokacija koje se nalaze u njegovoj blizini (kafići, restorani, prodavnice, muzeji…) i prijavi se na nju, sakuplja bodove i značke koji mu kasnije omogućavaju neke beneficije, kao što su popusti u restoranima ili prodavnicama.

Foursquare ima ugovore s mnogim velikim kompanijama, ali i s lokalnim trgovcima, a baza njegovih korisnika je u porastu. Ta mreža je u Njujorku recimo superpopularna, međutim, na našem tržištu to još nije slučaj i korisnici ne mogu još da očekuju neke beneficije zbog korištenja te mreže.

Na Foursquare mreži korisnici mogu da prate jedni druge, možete pozvati prijatelje da vam se pridruže, a korisnik može i da postuje postovati na Facebooku ili Twitteru o mjestima koja posjećuje, tako da svi mogu imati uvid u to o njegovim omiljenim mjestima.

Šansa za biznis

Jedan od gostujućih blogera na sajtu pokreta Digitalizuj.me, Itana Prljević, nedavno je pisala o toj mreži i, pored ostalog, navela neke predloge kako bi ta mreža mogla da bude iskorištena.

"Foursquare omogućava korisnicima da vide gdje su njihovi prijatelji bili u okviru prethodna tri časa. Iskoristite tri sata svakog posjetitelja. Ponudite svakom korisniku koji se čekira neku povlasticu. Umjesto da ulažete nerealne sume za 30 sekundi TV reklame uložite u svoje korisnike koji će znati cijeniti i najmanji znak pažnje i uz to prenijeti vašu poruku o važnosti svake mušterije – "every man counts", navodi ona.

Svako čekiranje korisnika na Foursquareu donosi poene, ponovljene posete donose nove poene, dodavanje novih mesta donosi poene. Lojalni korisnici koji se redovno čekiraju na jednom mestu dobijaju posebne bonus poene, i tako se postaje mayor.

"Ponudite posebnu nagradu za mayore – poklon kupon, besplatno piće, put na Karibe… OK, možda sam se malo zanijela, ali shvatili ste poentu", navodi Prljević.

"Foursquare nudi još zabave za vaše klijente. Specials su još jedan vid nagrade. Za postizanje određenog cilja slijedi nagrada za koju korisnici saznaju samo čekiranjem – na potrošenih 50 eura popust 20% ili nešto "za dž"; čekirajte se sa još dva prijatelja i stižu palačinke za desert; za svaki tip (savjet) korisnik dobija piće od kuće…", samo su neki od načina na koje se FOursquare može iskoristiti za dobru reklamu, a korisnicima te mreže obezbijediti benefiti.

Za druženje korisnika Foursquera u Pubu 013 u ponedjeljak, obezbijeđene su posebne cijene pića, a organizatori najavljuju i još neka iznenađenja.

Detalji na >>>

Galerija

Bonus video: