Crnogorski telekom nastavlja realizaciju projekta optika do kuće

Trenutno su za korisnike Crnogorskog Telekoma u ponudi nekolika paketa za fizička lica (sa brzinom do 40 Mb/s), kao i za biznis korisnike (sa brzinom do 45 Mb/s)
56 pregleda 0 komentar(a)
Telekom, Foto: Boris Pejović
Telekom, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.03.2012. 11:33h

Ekipe Crnogorskog Telekoma do sada su omogućile stanarima 90-ak ulaza u podgoričkim naseljima Bloku V, VI i IX pristup optičkom prenosu podataka, a implementacija optičke tehnologije je u poodmakloj fazi i na Starom Aerodromu gdje je optika dostupna stanarima u oko 40 ulaza, kao i u zonama preko puta Delte (Čelebić City) i na Tuškom putu, saopšteno je iz kompanije.

U Podgorici su, takođe, nedavno počeli radovi na implementaciji optike u dijelu grada oko Sportskog centra i oko Gintaša. Na Primorju su trenutno najobimniji radovi na povezivanju objekata na optičku infrastrukturu u kotorskim naseljima Rakite i Dobrota.

Optička infrastruktura omogućava korisnicima veće brzine pristupa internetu - do 45 Mb/s download i 2 Mb/s upload, korišćenje sadržaja za koje je potreban veći kapacitet mreže, poput TV visoke definicije –HD na više TV aparata u kući..., kao i još veću stabilizaciju kvaliteta usluga.

Trenutno su za korisnike Crnogorskog Telekoma u ponudi nekolika paketa za fizička lica (sa brzinom do 40 Mb/s), kao i za biznis korisnike (sa brzinom do 45 Mb/s).

Detaljnije na sajtu Telekoma.

Bonus video: