Objavljen prvi konkurs za izradu Android aplikacija

Najbolja rješenja će biti nagrađena novčanim nagradama. sa po 3.000, 2.000 i 1.000 eura. Najbolje rješenje će dobiti i PR podršku
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.03.2012. 10:47h

Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije (MIDT) i kompanija Telemont objavili su konkurs za izradu Android aplikacija "Prvi izazov: Dobrodošli u Crnu Goru“.

Glavni cilj konkursa je razvoj, odnosno promocija informacionog društva kroz upotrebu savremenih mobilnih platformi i aplikacija, ali i promocija Crne Gore, odnosno njenih turističkih i drugih potencijala.

Struktura i sadržaj aplikacije moraju biti namijenjeni promociji jednog dijela ili cijele Crne Gore: turizam, gradovi, regioni, prirodne ljepote, kulturno i istorijsko nasljeđe, običaji, manifestacije, hrana, sportske i rekreativne aktivnosti, mjesta za zabavu i razonodu ili drugi sadržaji koji mogu podstaći veću turističku posjetu kao i unaprijediti promociju sadržaja koje Crna Gora pruža turistima i građanima Crne Gore.

Konkurs je otvoren za fizička lica (pojedinci ili timovi) koji su državljani Crne Gore. Konkus je otvoren do 10. juna.

Najbolja rješenja će biti nagrađena novčanim nagradama. Nagrade su podijeljene u tri kategorije:

  • prva nagrada 3.000 eura
  • druga 2.000 eura
  • treća 1.000 eura.

Sljedećih sedam nagrađenih dobiće HTC telefone.

U komunikaciji sa drugim državnim institucijama, kako navode u MIDT, najbolje rješenje će dobiti svoju primjenu u praksi.

Najbolje rješenje će pratiti i odgovarajuća marketinška i PR kampanja, kako bi se pomogla afirmacija autora i njihovih rješenja.

Bonus video: