A ČEKALI STE TROJKU

Zašto se novi tablet zove "novi iPad"

Proizvod ne može zauvijek zvati novim iPadom pa je logično da će Apple ubrzo odbaciti ovaj prefiks "novi" i jednostavno ga zvati iPadom
73 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.03.2012. 12:06h

Na skupu na kojem je kompanija Apple predstavila treću generaciju svog tablet računara, jedno pitanje je bilo svima na usnama: Kako se uopšte zove taj novi proizvod?

"Da li se zove Anonimni iPad", jedno je od pitanja brojnih korisnika koji su događaj u San Francisku pratili putem Twittera.

"To je samo novi iPad", odgovor je iz kompanije.

Ili je to ono što taj table zapravo nije.

Taj bi naziv mogao da izazove neke zabune. Proizvod ne može zauvijek zvati novim iPadom pa je logično da će Apple ubrzo odbaciti ovaj prefiks "novi" i jednostavno ga zvati iPadom.

Međutim, kako će se onda zvati originalni iPad? Hoće li tada biti čudno da je iPad noviji proizvod od iPada 2? Ili će ga zvati novim iPodom dok se zalihe iPada 2 ne potroše? Nije ni važno, objašnjavaju na Gizmodu. Ovakav pristup dugoročno ima logike i u stvari ne predstavlja neku logističku noćnu moru.

Gizmodo podsjeća da je i iPhone 4S u stvari iPhone pete generacije, što bi iPhone 5, ako se ikad pojavi pod tim imenom, učinilo iPhoneom šeste generacije. Pomalo zbunjujuće, zbog čega mnogi nagađaju kako će novi iPhone biti nazvan jednostavno "iPhone", bez oznake 5. Ili možda "novi iPhone", po uzoru na iPad liniju.

To bi imalo logike jer Apple ionako svake godine donosi po jedno važno unaprjeđenje u svakoj liniji proizvoda, i to u prilično pravilnim razmacima.

Treba imati u vidu i da do iPhonea 4 i iPada 2, Appleovi proizvodi nisu imali brojeve koji označavaju verziju. Ne postoji pravilo i praksa numerisanja proizvoda ni u drugim linijama, već se svi proizvodi ažuriraju i unaprjeđuju bez promjene imena.

Dovoljno je potražiti novi proizvod, a njega je lako prepoznati jer ima bolje karakteristike, a i više košta.

Galerija

Preporučujemo za Vas