"Gugl" daje milion dolara onome ko pronađe grešku u "Gugl Hromu"

Cilj našeg sponzorstva je jednostavan - precizna istraživanja korisnika nude nam priliku da naučimo nešto novo i da ispravimo greške
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.02.2012. 21:25h

U želji da otkloni sve eventualne greške na svom pretraživaču "Gugl Hrom", kompanija "Gugl" nudi nagradu od milion dolara svakome ko pronađe bilo kakvu "rupu" u tom pretraživaču.

Kompanija "Gugl" obavijestila je sve učesnike sigurnosne konferencije "CanSecWest", koja se održava u Vankuveru sljedećeg mjeseca, da će im isplatiti do milion dolara ako pronađu greške u pretraživaču "Gugl Hrom" i predstave ih na toj konferenciji.

"Cilj našeg sponzorstva je jednostavan - precizna istraživanja korisnika nude nam priliku da naučimo nešto novo i da ispravimo greške, kao i da ojačamo mogućnosti automatskog testiranja i uspostavimo mehanizme za sigurno pokretanje sumnjivih programa. To nam omogućava da zaštitimo korisnike", objavio je putem bloga "Guglov" sigurnosni tim.

Nagrade obuhvataju sljedeće kategorije i moguće je dodjeliti više nagrada u okviru kategorije:

  • 60 hiljada dolara za pronalaženje greške u samom "Gugl Hromu"
  • 40 hijada dolara za pronalaženje greške u "Gugl Hromu" koja ima veze sa korišćenjem drugog pretraživača ili operativnog sistema
  • 20 hiljada dolara za pronalaženje greške u drugom pretraživaču koja nema veze sa korišćenjem "Gugl Hroma"

Ponuda za posljednju navedenu nagradu objavljena je uz obrazloženje:

"Iako ovo ne spada pod našu nadležnost, odlučili smo da ponudimo nagradu i onima koji pronađu takve greške jer smatramo da bi to doprinijelo našoj misiji da učinimo čitavu mrežu sigurnijom."

Bonus video: