FB stranica Opštine Rožaje samo tri puta manje prijatelja od premijera

Na jednom od ažurnijih profila lokalnih uprava se svakodnevno mogu pročitati aktuelnosti iz Rožaja
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.02.2012. 18:15h

Za osam mjeseci postojanja Fejsbuk profil Opštine Rožaje nadmašio je sva očekivanja lokalne samouprave. Na toj društvenoj mreži, jedna od najmanjih opština u Crnoj Gori, ima samo tri puta manje prijatelja od premijera Igora Lukšića.

Na jednom od ažurnijih profila lokalnih uprava se svakodnevno mogu pročitati aktuelnosti iz Rožaja propraćene fotografijama ili video snimcima.

Gradonačelnik Nusret Kalač je rekao je da Fejsbuk profil rožajske Opštine operativan od maja. Za to vrijeme stekao je 5.002 prijatelja, dok je posjećenost stranice daleko veća. Samo insert novogodišnjeg koncerta Dženana Lončarevića je lajkovalo preko 50.000 ljudi, a video zapis „Rožaje koje volim“ je emitovalo nekoliko televizija.

“Imali smo želju da građanima približimo svaku našu aktivnost, pa smo, pored ostalih, ocijenili da je i ovo jedan nov moderan način komunikacije sa građanima. Vjerujemo da je ovakav način budućnost informisanja, zato želimo da idemo u korak s vremenom. Više smo nego zadovoljni posjećenošću stranice, a za faktički pola godine primakli smo se cifri od 5.000 prijatelja”, rekao je Kalač.

Svakodnevno u imboksu stižu pitanja, preporuke, komenatri i zahtjevi za lokalnu samoupravu

Služba predsjednika Opštine profil svakodnevno ažurira. Fotografije visokog kvaliteta potpisuje Rožajac Eldar Lakota, student filmske i TV produkcije na Fakultetu vizuelnih umjetnosti u Podgorici.

Svakodnevno u imboksu stižu pitanja, preporuke, komenatri i zahtjevi za lokalnu samoupravu.

“Na sva odgovaramo u mjeri u kojoj smo kompetentni. Trudimo se da odgovori koji se tiču onoga što je u našoj ingerenciji i nadležnosti budu izraz realnog stanja”, rekao je Kalač.

Brazilac tražio zastavu Crne Gore

Na Fejsbuk stranici Opštine stizali su i neobični zahtjevi.

“Posebno bismo izdvojili zahtjev Marcela Roveda iz Brazila, koji nas je zamolio da mu kao poklon pošaljemo zastavu Crne Gore, što je služba predsjednika Opštine odmah i učinila. Pored zastave, poslali smo mu i suvenire sa obilježjima Opštine Rožaje”, rekao je Kalač. U susret su izašli i Bojanu Pavloviću iz Valjeva koji je na ovaj način tražio druga sa kojim je služio vojsku. “Interesantna je i želja Rešada Agovića koji živi i radi u Njemačkoj da „divnoj ekipi koja radi na ažuriranju profila kupi terensko vozilo džip” u znak zahvalnosti za informacije koje dobija sa ove stranice o svom rodnom mjestu”, rekao je Kalač. On je ponosan i na činjenicu da i mediji preuzimaju, za njih interesantne informacije, sa tog profila Opštine.

Galerija

Bonus video: