Google dobio odobrenje od EU da preuzme Motorolu

Komisija takođe ne vidi probleme sa konkurencijom u Googleovom vlasništvu patenata za 3G i drugu ključnu bežičnu tehnologiju
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.02.2012. 09:27h

Služba Evropske unije za zaštitu konkurencije odobrila je danas da internet pretraživač Google preuzme proizvođača mobilnih telefona Motorolu za 12,5 milijardi dolara, ocjenjujući da taj sporazum neće znatnije uticati na tržište operativnih sistema li patente za mobilne uređaje, kao što su mobilni telefoni i tableti.

"Odobrili smo Googlu kupovinu Motorole jer smo poslije pažljivog ispitivanja zaključili da ta transakcija neće narušiti konkurenciju", ukazao je komesar EU za konkurenciju Hoakin Almunija.

Evropska komisija je ocijenila da ne postoji opasnost da Google poslije preuzimanja Motorole spriječi druge proizvođače mobilnih telefona da koriste popularni operativni sistem Android.

Komisija takođe ne vidi probleme sa konkurencijom u Googleovom vlasništvu patenata za 3G i drugu ključnu bežičnu tehnologiju.

Google već ima mnogo načina za podsticaje korisnika na korišćenje svojih servisa i akvizicija Motorole to neće materijalno promijeniti, ukazala je Komisija.

Bonus video: