Anonimni kivni na Josipovića zbog ACTA

Josipović: To je isto kao da dođete, recimo, u samoposlugu, uzmete neke artikle, i kažete: Gle, ovo mi je zgodno i lijepo, ja bih to uzeo i moje je ljudsko pravo da se hranim
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.02.2012. 11:36h

Internet stranica hrvatskog predsjednika Iva Josipovića je oborena već drugi put u samo nekoliko dana, a pretpostavlja se da je za napad odgovorna hakerska grupa Anonimusi, nezadovoljni zbog Josipovićevih izjava u vezi sa ACTA, međunarodnim Trgovinskim sporazumom.

Večernji list piše da je sporna Josipovićeva podrška ACTA-i te poređenje preuzimanja podataka sa interneta sa uzimanjem hrane sa polica u prodavnicama.

"To je isto kao da dođete, recimo, u samoposlugu, uzmete neke artikle, i kažete: Gle, ovo mi je zgodno i lijepo, ja bih to uzeo i moje je ljudsko pravo da se hranim" – smatra Josipović.

Na nedavno održanom druženju hrvatske vlade sa pripadnicima online zajednie potpredsjednica vlade Hrvatske i predsjednica povjerenstva za koordinaciju informatizaciju javnog sektora Milanka Opačić kazala je da će vlada te zemlje pokrenuti javnu raspravu o međunarodnom ugovoru o zaštiti intelektualnog vlasništva na internetu (ACTA) i zatim odlučiti da li će usvojiti taj sporazum.

Bonus video: