Beogradski student napravio program i zaradio 100.000 eura

Prelovac je prije mjesec dana lansirao program “Manage WP” koji služi za upravljanje internet stranicama i koji već koristi više od 19.000 korisnika
66 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.02.2012. 17:30h

Student elektrotehnike, Vladimir Prelovac iz Beograda, je prije dvije godine pokrenuo biznis na internetu i za godinu dana zaradio 100.000 eura.

Tada je lansirao program za uređivanje blogova, a postigao je ono što uspije svakom stotom preduzetniku - firma "Prelovac Media" ostvarila je zaradu već u prvom mjesecu rada.

"Word Press” je najpopularnija platforma za pisanje i uređivanje blogova.

Za razvoj aplikacija na toj platformi uložio je 100.000 eura, a već ove godine očekuje mnogo bolju zaradu od prošlogodišnjih 200.000 eura.

Prelovac je prije samo mjesec dana lansirao program “Manage WP” koji služi za upravljanje internet stranicama i koji zasad već koristi više od 19.000 korisnika za svojih gotovo 100.000 "Word Press" stranica.

"Za mlade koji ne znaju čime da se bave, internet je odlično tržište i, što je najbolje, svejedno je da li živite u Njujorku ili u nekom srpskom selu", kaže Prelovac

Njegovi najčešći klijenti su mala i srednja preduzeća koja upravljaju sajtovima za svoje klijente - bilo da je riječ o blogovima profesora ili domaćica koje dijele svoje kulinarske recepte.

Prelovac kaže da se posao brzo širi, kao i da je njegova firma već sklopila ugovor sa nekoliko univerziteta.

"Internet je još kao Divlji zapad i sad svako grabi parče zemlje za sebe.

Za mlade koji ne znaju čime da se bave, to je odlično tržište i, što je najbolje, svejedno je da li živite u Njujorku ili u nekom srpskom selu.

Najbolje je što u roku od nekoliko mjeseci znate ide li vam ili ne, umjesto da čekate godinama da se posao razradi", kaže Prelovac.

Firma koju vodi trenutno zapošljava 14 ljudi, od toga četvoro u SAD, gdje prodaje i najveći broj svojih aplikacija.

Uskoro će u Virdžiniji otvoriti i kancelariju jer korisnici više povjerenja imaju u američki nego broj koji počinje sa srpskim prefiksom.

Prelovac ima problem i sa pronalaženjem stručnog kadra, kojeg u Srbiji nema dovoljno.

Galerija

Bonus video: