Parking+telefoni, domaća aplikacija sa bogatom bazom brojeva telefona

Za svaku pohvalu je bogata baza brojeva telefona, razvrstana po gradovima i kategorijama. Tu su brojevi ambasada, dežurnih službi, domova zdravlja, dostave hrane...
58 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.02.2012. 07:53h

Parking+telefoni Crna Gora, aplikacija razvijena za Android platformu, sadrži bogatu bazu važnih brojeva telefona u svim crnogorskim opštinama, te pojednostavljuje plaćanje usluge parkinga.

Na početnoj strani aplikacije su četiri ikone od kojih tri omogućavaju direktno pozivanje vatrogasne službe, policije ili hitne pomoći. Na istom mjestu je i ikona koja vodi do dijela aplikacije koji se odnosi na plaćanje usluge parkinga, za sada u Podgorici i Herceg Novom. U dijelu koji se odnosi na plaćanje parkinga moguće je definisati registarske tablice na koje će se plaćanja odnositi. U aplikaciji su unaprijed definisane parking zone i cijene koje se na njih odnose, tako da korisnik uslugu parkinga plaća jednostavnim izborom željene registracije (u slučaju da je definisano više vozila) i zone. Poruka se šalje na brojeve telefona koji su postavljeni u aplikaciji za svaku predviđenu parking zonu. U ovoj aplikaciji, zapravo, postupak plaćanja parkinga je potpuno isti kao u aplikaciji ParkingMNE, takođe razvijenoj za Android platformu. Razlika je što u ParkingMNE aplikaciji korisnik sam može definisati zone, što u slučaju aplikacije Parking+telefoni Crna Gora, zasad, nije slučaj.

Ipak, ako se zanemari taj nedostatak u trenutnoj verziji aplikacije, za svaku pohvalu je bogata baza brojeva telefona, razvrstana po gradovima i kategorijama. Tu su brojevi ambasada, dežurnih službi, domova zdravlja, brojevi lokacija sa kojih je moguća dostava hrane, brojevi hotela, različitih inspekcijskih službi... Kategorije se razlikuju od grada do grada, u zavisnosti od toga šta se u kojem gradu nudi, pa tako za svaki grad ne postoji, na primjer, kategorija Kultura, u kojoj su, gdje ona postoji, navedeni brojevi pozorišta, muzeja, bioskopa...

Za pojedine lokacije, uz brojeve telefona navedene su i web i e-mail adrese, a lokacije su označene i na Google mapama.

Autor u opisu aplikacije navodi da će ona biti unaprijeđena na osnovu komentara i sugestija korisnika – u krajnjem, njima je i namijenjena.

Aplikacija je besplatna i može se preuzeti u Android marketu.

Bonus video: