Sjeverna Koreja: Telefon nije korotan

Vlasti su zabrinute da bi se mobilni telefoni, putem informisanja o protestima u arapskom svijetu, mogli koristiti za podsticanje na sličan ustanak u Sjevernoj Koreji
61 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.01.2012. 07:51h

Iako je neko možda i posumnjao u odlučnost Kim Jong- una da nastavi očevim stopama, izgleda da nema nade za Sjevernokoreance da će se približiti zajednici slobodnih i prosperitetnih svjetskih nacija.

Kako prenosi Telegraph, vlada ove Dalekoistočne zemlje je upozorila građane da će, odluče li se na bijeg u Kinu ili upotrebu mobilnih telefona tokom stodnevne korote za Kim Jong- ilom, biti kažnjeni kao ratni zločinci.

U posljednje vrijeme je zabilježen porast broja prebjega u Kinu, a organizacije za zaštitu ljudskih prava javljaju da oni koje uhvate u pokušaju bijega završe u radnim logorima ili ih jednostavno likvidiraju.

Vlasti su takođe zabrinute da bi se mobilni telefoni, putem informisanja o protestima u arapskom svijetu u kojima su svrgnuti mnogi diktatori, mogli koristiti za podsticanje na sličan ustanak u Sjevernoj Koreji.

Bonus video: