Zukerberg poštuje Amazon, Google, Apple. O Microsoftu ni riječ

Za Apple i Google osnivač Facebooka kaže da su fantastični kada je u pitanju kvalitet njihovih proizvoda. Nada se da će jednog dana i Facebook biti u kategoriji tih kompanija
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.01.2012. 11:34h

Mark Zukerberg (27) osnivač Facebooka kaže da se divi kompanijama kao što su Amazon, Apple i Google. U nabrajanju je zaboravio Microsoft, koji je čak i suvlasnik malog udjela u Facebooku i sa kojim su ušli u neke zajedničke projekte.

On je u razgovoru za Wall Street Journal rekao da se Amazonu divi jer je ta kompanija fokusirana na dugoročne ciljeve i manju zaradu za kraći period.

Za Apple i Google osnivač Facebooka kaže da su fantastični kada je u pitanju kvalitet njihovih proizvoda. Nada se da će jednog dana i Facebook biti u kategoriji tih kompanija.

Iako se procjenjuje da bi do avgusta Facebook mogao da dostigne cifru od milijardu korisnika, Zukerberg skromno kaže da je ta ta kompanija ipak još mala u odnosu na velike igrače, ali se nada da će ono što su radili prethodnih godina imati trajnu vrijednost.

Njegova zamjenica Šeril Sandberg (42), koja je nekada radila u kompaniji Google, je u istom razgovoru kazala da očekuju da se ljudi još više uključe na Facebook društvenu mrežu kada je dijeljene sadržaja u pitanju, što bi trebalo da poveća i prihode.

Dugoročno bi htjeli da svi koji imaju neke proizvode budu na Facebooku. Kao što se to dešava sa igrama koje stavljaju ljude u centar, to očekuju i od industrija, prenosi Zimo.

Bonus video: