Opština Berane tražila od Fejsbuka da ukine dvije stranice

Nerijetko se sa ovih stranica čuju kritički tonovi na račun lokalne uprave, što je došlo do izražaja u vrijeme krize oko smetlišta na Vasovim vodama
139 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.01.2012. 11:35h

Opština Berane obratila se Fejsbuku sa zahtjevom da se ukinu privatne FB stranice „Opština Berane Општина Беране“ i "Hoćemo Luku Berane", javio je "Vijestima" čitalac iz tog grada.

Na FB stranici "Opština Berane" piše da je to privatni informativni portal i "nije ni u kakvoj vezi sa organima lokalne uprave", dok je "Hoćemo Luku Berane" - satirična stranica.

"Iz lokalne uprave Berane je od Fejsbuka traženo da se uklone te stranice. Željko Popović (bivši) radnik opštine je napisao ono o čemu se šuška već duže vrijeme, da je kolegijum Opštine raspravljao o tome", napisao je čitalac.

Stranice „Opština“ i „Luka“ imaju oko 4.000, odnosno 2.500 a njihovo gašenje je, po svjedočenju Popovića, traženo prije pola godine, što ukazuje da su zahtjevi odbijeni.

Klikni da uvećaš

Opštinari neće na FB

Iz kabineta Vuke Golubovića najavljeno je da će u ponedjeljak odgovoriti na pitanja u vezi ovog slučaja

Nerijetko se sa ove stranice čuju kritički tonovi na račun lokalne uprave, što je došlo do izražaja u vrijeme krize oko smetlišta na Vasovim vodama.

"Što se tiče prisustva na internetu lokalne uprave, postoji zvanični sajt opštine koji se redovno održava vijestima iz protokola i aktivnosti lokalnih funkcionera. Na Fejsbuku do sada nisu formirali zvaničnu stranicu, vjerovatno svjesni opasnosti koju nosi mogućnost komentarisanja i interakcije. Primjera radi tri vijesti sa najviše komentara na službenoj stranici imaju po 1 (jedan) komentar, dok slike na FB stranici „Opština Berane“ dobijaju i do 100 „lajkova“ i desetine komentara", piše čitalac "Vijesti".

Iz službe predsjednika Opštine Berane rekli su "Vijestima" da je gradonačenika Vuka Golubović odsutan i da će odgovore na pitanja u vezi ovog slučaja dati u ponedjeljak.

Bonus video: