Da li znate koliko ste sigurni na internetu?

Pitanja o on-line bezbjednosnim oruđima i ponašanju, pomoći će u određivanju rezultata vašeg indeksa kompjuterske bezbjednosti
0 komentar(a)
Internet Safety Day, sajber bezbjednost, internet, Foto: Shutterstock.com
Internet Safety Day, sajber bezbjednost, internet, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 11.01.2012. 16:39h

Da li znate koliko ste bezbjedni na internetu?

Na to pitanje, odgovor možete dobiti popunjavanjem ankete kompanije Microsoft.

Pitanja o on-line bezbjednosnim oruđima i ponašanju, pomoći će u određivanju rezultata vašeg indeksa kompjuterske bezbjednosti, mjera koje preduzimate da biste se zaštitili dok ste on-line.

Nakon davanja odgovora, dobićete svoj rezultat i linkove izvora koji će Vam pomoći da unaprijedite svoju on-line bezbjednost.

Anketa je pripremljena pred praznik Dan sigurnog interneta (Interent Safety Day), koji se širom Evrope obilježava 9. februara.

Dan sigurnijeg Interneta se održava svake godine u februaru sa ciljem promovisanja odgovornog korišćenja on-line tehnologija i mobilnih telefona, s posebnim naglaskom na upotrebu ovih tehnologija među dječjom populacijom i mladima.

Anketu osim sa ovog možete popuniti i ako pratite link sa ovakvog banera kompanije Microsoft na portalu Vijesti

Ranija istraživanja koja je Microsoft sproveo širom Evrope pokazala su da su mladi i djeca jako aktivni na društvenim mrežama, te da među njima ima mnogo onih koji smatraju da je sasvim bezbjedno ostavljati lične podatke na internetu, objaviti u koju školu idu, čak i javno objaviti kućnu adresu.

Ta istraživanja su opkazala da je preko polovine mladih čak prepušteno sebi kada je u pitanju upotreba interneta, da ih roditelji ne nadziru na bilo koji način, a oko 40 odsto riditelja u Evropi tvrdi da ne nadzire on-line aktivnosti svoje djece ili poruke koje ostavljaju na društvenim mrežama.

Bonus video: