Optika do kuće u Bloku V, VI i IX, na redu Stari aerodrom i Tuški put

Trenutno su za korisnike Crnogorskog telekoma u ponudi promotivni paketi Optika 20 (brzina 20 Mb/s, po cijeni od 32,99 eura) i Optika Trio 20 za 46,95 eura
108 pregleda 0 komentar(a)
internet, Foto: Shutterstock.com
internet, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 24.11.2011. 10:25h

U posljednja dva i po mjeseca ekipe Crnogorskog telekoma omogućile su stanarima 40-ak ulaza u podgoričkim naseljima Bloku V, VI i IX pristup optičkom prenosu podataka koji je osnova za najsavremenije telekomunikacione servise. U toku je implementacija optička tehnologije u zonama preko puta Delte (Celebic City), Tuškog puta i Starog Aerodroma, saopšteno je iz kompanije.

Na optičku infrastrukturu su u posljednje vrijeme povezani poslovni i rezidencijalni objekti u tivatskom Porto Montenegro, a realizovano je i direktno obezbjedjivanje servisa putem optičke tehnologije na plovilima koja borave u marini.

Riječ je o tehnologiji optika do kuće (fiber to the home), koja omogućava brzine prenosa do 100 Mb/s, zbog čega je u svijetu često nazivaju i „infrastrukturom budućnosti“.

Optička infrastruktura omogućava korisnicima pristup broadband servisima budućnosti (veće brzine pristupa internetu - do 100 Mb/s, korišćenje sadržaja za koje je potreban veći kapacitet mreže, poput TV visoke definicije – HD na više tv aparata u kući...), kao i još veću stabilizaciju kvaliteta usluga.

Trenutno su za korisnike Crnogorskog telekoma u ponudi promotivni paketi Optika 20 (brzina 20 Mb/s, po cijeni od 32,99 eura) i Optika Trio 20 za 46,95 eura.

Ovi paketi se mogu uzeti pod sljedećim uslovima: besplatni su oprema i instalacija, dok za korisnike Optika 20 paketa važi i besplatna pretplata prvog mjeseca.

Ponuda traje do kraja godine.

Bonus video: