Google nastavlja da gasi svoje manje uspješne usluge

Google Wave, čije gašenje je najavljeno prije više od godinu, od 31. januara će omogućavati samo čitanje postojećih sadržaja, a 30. aprila će biti u potpunosti ugašen
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.11.2011. 08:06h

Google nastavlja da gasi svoje manje uspješne usluge, kako bi mogao da se fokusira na one uspješnije. Tako je iz kompanije najavljeno gašenje Google Bookmarksa, usluge koja je omogućavala korisnicima da međusobno dijele bookmarke. U planu je gašenje Google Friend Connecta, koji kreatorima internet stranica omogućava dodavanje mogućnosti za društveno umrežavanje.

Najavljeno je i gašenje Knola, usluge koja je trebalo da konkuriše Wikipediji. Knol je pokrenut 2007, a nastaviće sa radom do kraja aprila 2012. Nakon toga više neće biti moguće vidjeti sadržaj na samim stranicama, ali će biti moguće presnimavanje do 1. oktobra, kada će sadržaji na Knolu biti potpuno nedostupni.

Google Wave, čije gašenje je najavljeno prije više od godinu, od 31. januara će omogućavati samo čitanje postojećih sadržaja, a 30. aprila će biti u potpunosti ugašen.

Google u potpunosti gasi i Google Gears, dodatak za čitače web strana, koji omogućava pristup Gmailu i kalendaru bez pristupa Internetu. Dodatak će biti endostupan od 1. decembra.

Gasi se i Google Search Timeline grafički prikaz rezultata upita kroz vrijeme. Ipak, korisnici će i dalje moći da postavljaju upite ograničene na određeni vremenski period.

Biće ugašen i Googleov projekat Renewable Energy Cheaper than Coal, odnosno inicijativa za sniženje troškova dobijanja obnovljive energije.

Više informacija o gašenju usluga može se pronaći na službenom blogu kompanije.

Bonus video: