Raste interesovanje za on-line video putem mobilnih telefona

Korisnici dijele svoje video sadržaje na raznim društvenim mrežama, među kojima je Facebook daleko najpopularniji
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.11.2011. 09:47h

Video sadržaji sve su popularniji među korisnicima i na bilo kojoj platformi – desktop računarima, televizorima i igračkim konzolama sa pristupom internetu, mobilnim telefonima, kao i tablet računarima, rezultati su istraživanja kompanija Ooyala za treći kvartal 2011.

Korisnici su tokom trećeg kvartala 2011. godine, u periodu između 1. jula i 30.septembra, povećali prosječnu količinu konzumacije online vida sa 32,6 odsto u drugom kvartalu, na trenutnih 35,1 odsto udjela. Isto toliko je povećano iprosječno vrijeme gledanja videa i to za značajnih 26,5 odsto.

Kada su u pitanju platforme, korisnici su u takvim saržajima najčešće uživali na tablet računarima, mobilnim uređajima, televizorima i igračkim konzolama. Na posljednjem mjestu su personalni računari.

Korisnici dijele svoje video sadržaje na raznim društvenim mrežama, među kojima je Facebook daleko najpopularniji.

Iako u video sadržajima najrjeđe uživaju gledajući ih na personalnim računarima, personalni računari su mjestu broj jedan kada je u pitanju dužina gledanja vida. Što se ostalih platformi tiče mobilni telefoni drže udio od 48,3 odsto, tableti 45,3 odsto, a televizori i igračke konzole tek 6,4 odsto.

Kada su u pitanju mobilne platforme, Android i iOS drže oko 90 odsto tržišta.

Kompletan izvještaj kompanije Ooyala možete pogledati na ovoj adresi.

Bonus video: