Windows ulazi na tržište mobilnih telefona

"Srećni smo što je Nokia na tržištu, imaju mnogo resursa po svijetu i bit će nam zadovoljstvo sarađivati sa njima", izjavio je šef odijeljenja za telefone u Windowsu Andy Lees
146 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.11.2011. 20:33h

Microsoft je objavio da će Nokia iduće sedmice izbaciti na tržište telefon koji će koristiti Windows operativni sistem za mobilne telefone.

Šef odjeljenja za telefone u Windowsu Andy Lees istakao je da je to pokušaj Microsofta da osvoji dio tržišta kojim već dominiraju Apple, Google i BlackBerry.

"Srećni smo što je Nokia na tržištu, imaju mnogo resursa po svijetu i bit će nam zadovoljstvo sarađivati sa njima", izjavio je Lees na konferenciji tehnologije u Hong Kongu.

Lees je takođe dodao da je finska kompanija mobilnih telefona uvidjela put kojim idu Microsoft i njegovi operativni sistemi i da je odlučila da Windows telefonima da prioritet u svojoj kompaniji.

On je dodao da su iz Googlea, koji je stvorio popularni Android, nervozni što je Microsoft ušao na tržište, iako Windows Phone čeka dug put da nađe svoje mjestomeđu popularnim uređajima.

Microsoft i Samsung su još prošlog mjeseca objavili da će raditi zajedno na razvijanju Windows telefona.

Bonus video: