Suđenje za pokušaj ubistva Zekovića: Prodao “golfa” ali se ne sjeća kome

Na pretresu pročitane su i komunikacije koje je Zeković ostvario telefonom kada je bio na poluotvorenom odjeljenju Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija od decembra 2016. do maja 2017. godine
303 pregleda 0 komentar(a)
suđenje, sud, Foto: Shutterstock
suđenje, sud, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 19.11.2018. 15:16h

U nastavku suđenja optuženima koji su pokušali da ubiju Radojicu Zekovića krajem maja prošle godine, danas je saslušan svjedok Dragan Delić, pred specijalnim vijećem sudije Ane Vuković u Višem sudu u Podgorici.

Svjedok Dragan Delić je ispričao da je "golf V“, ispod kojeg je bila postavljena bomba namijenjena Radojici Zekoviću, prodao nekom mladiću koji ga je kontaktirao telefon. Kazao je da je o podmetanju bombe ispod “golfa” saznao od policije.

“Vozilo sam kupio od Igora Bulatovića prije dvije ili tri godine, mislim da je bio zimski period. Kod mene je bilo nekih 15 dana kada samo odlučio da ga prodam. Sjećam se da me zvao neki momak za kupovinu. Došli su tri-četiri mladića da vidi vozilo. Ne sjećam se njihovih imena. Kupac mi je odmah dao novac i ja sam mu dao broj Bulatovića koji bi ga povezao sa rođakom na čije je ime "golf“ bio”, pojasnio je Delić.

Na pretresu pročitane su i komunikacije koje je Zeković ostvario telefonom kada je bio na poluotvorenom odjeljenju Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija od decembra 2016. do maja 2017. godine.

“Mogao sam da koristim telefon od 14.30 do 21.30 sati, osim kad idem na vikend odsustva i onda ga nosim sa sobom”, kazao je Zeković.

Potvrdio je da je komunicirao sa prijateljima Miliošem Burićem, Rajkom Domazetovićem, Miodragom Roganovićem - ocem njegovog kuma Vladimira, Zeković je kazao da je 16. maja prošle godine imao komunikaciju sa menadžerom restorana "Salaš" u vezi proslave prvog rođendana, a ujedno i krštenja svog sina.

Na pitanje sudije, ko je Miodrag Roganović sa kojim je komunicirao, on je pojasnio da je to otac njegovog kuma Vladimira.

Zbog stvaranja kriminalne organizacije, pokušaja ubistva i nedozvoljenog držanja oružja, na optuženičkoj klupi su Milan Lješnjak, Podgoričanin Đorđije Božović (27) i Beranci Dejan Deletić (25), Aleksandar Bojović (24) i Stefan Balević (25). Stevanu Stamatoviću, kojeg je tužilaštvo označilo kao organizatora ove petočlane kriminalne grupe, sudi se u odsustvu. U optužnici je opisano kako su Deletić i Lješnjak 20. maja 2017. u Podgorici pokušali da ubiju osuđenika Radojicu Zekovića, postavljajući napravu od 1.383,5 grama plastičnog eksploziva ispod njegovog automobila.

Bonus video: