Auto bjelopoljskog doktora zapaljeno, postoji snimak

“Vijestima” je, međutim, iz Tužilaštva saopšteno da zasada ne raspolažu dokazima da je požar podmetnut
295 pregleda 3 komentar(a)
Blažo Varagić zapaljen automobil, Foto: Jadranka Ćetković
Blažo Varagić zapaljen automobil, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 02.11.2018. 09:58h

Automobil doktora Blaža Varagića nije izgorio zbog neispravnih instalacija već ga je zapalio muškarac i to se jasno vidi na snimku koji su zabilježile sigurnosne kamere sa okolnih objekata, saopšteno je “Vijestima” nezvanično iz više pouzdanih izvora.

Vozilo “kia sorento” bilo je parkirano ispred zgrade u bjelopoljskoj ulici 13. jul, kada je vatra preksinoć buknula oko 23.50 časova.

“Vijestima” je, međutim, iz Tužilaštva saopšteno da zasada ne raspolažu dokazima da je požar podmetnut.

Uviđaj je obavila državna tužiteljka Ljubica Caković, uz prisustvo službenika Centra bezbjednosti, krimi tehničke službe i vještaka elektrostruke Huseina Burdžovića i vještaka zaštite na radu protivpožarne struke Mladena Jokića.

“Nijedan zvaničan nalaz nije stigao u Tužilaštvo. U toku su radnje izuzimanja video snimaka, a tek po sačivanjavanju nalaza znaćemo koji je uzrok požara”, saopšteno je iz Osnovnog tužilaštva u Bijelom Polju.

Varagić i njegova supruga Mirjana nisu željeli da komentarišu incident, već su saopštili da vjeruju da će organi istrage utvrditi uzrok požara.

On je ugledni ginekolog a Mirjana Varagić specijalista psihijatar i sistemski porodični psihoterapeut, a u Centru za mentalno zdravlje u Domu zdravlja vodi Buprenorfinski centar za zavisnike.

Više zdravstvenih radnika, među kojima su ljekari i medicinske sestre, tvrde da motiv podmetanja požara ima veze sa poslom koji obavlja doktorica.

Traže od nadležnih da što prije utvrde uzrok požara i počinioce privedu licu pravde.

Medicinski radnici koji nisu željeli da im se ime pominje u novinama, a čija imena su poznata redakciji, rekli su da su zabrinuti zbog incidenta i kažu da je malo vjerovatno da bi privatni život dvoje uglednih ljekara mogao biti meta napada.

“U pitanju je mladi bračni par, oboje uspješni ljekari koje grad prepoznaje kao sugrađane koji su mnogima uzor. Nevjerovatno je da su oni postali žrtve, obavljajući odgovorno svoj posao. Sve ovo unosi nesigurnost među sve građane, a posebno među zdravstvene radnike koji obavljaju težak i odgovoran posao, na koje se često neutemeljeno diže hajka, i koji su potpuno nezaštićeni na poslu koji obavljaju, a koji često nosi određene rizike”, navode zdravstveni radnici.

Rekli su da je svima dobro poznato koliko se doktorka savjesno bavi liječenjem zavisnika od psihoaktivnih supstanci i da je taj posao visokorizičan.

“I time se otvaraju mnoga pitanja - ko je od nas bezbjedan, da li ljudi koji savjesno i odgovorno obavljaju svoj posao, imaju adekvatnu zaštitu, kako na poslu tako i u prvitatnom životu.

I Sindikat doktora bjelopoljske bolnice osudio je juče paljenje vozila, karakterišući ga kao vandalski čin.

Bonus video: