Sahranjen Stiv Džobs

Pozivajući se na neimenovani izvor blizak Džobsovoj porodici, list piše da je Džobs sahranjen tokom male ceremonije u petak, ali nije naveo gdje je sahrana održana
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.10.2011. 07:37h

Stiv Džobs, osnivač kompanije Epl (Apple) i njen bivši glavni rukovodilac, koji preminuo je u 56. godini ove nedjelje, u petak je sahranjen, prenosidanas američki list Wall Street Journal.Pozivajući se na neimenovani izvor blizak Džobsovoj porodici, list piše da je Džobs sahranjen tokom male ceremonije u petak, ali nije naveo gdje je sahrana održana.Džobs je izumio i majstorski reklamirao sofisticirane "spravice" koje su izmijenile svakodnevicu - počev od kućnog računara (PC) preko ajpoda (iPod) do ajfona (iPhone).Kompanija Epl je saopštila da je Džobs umro u srijedu popodne, ali nije navela uzrok smrti. Međutim, stručnjaci smatraju da je preminuo od rijetkog oblika raka pankreasa koji mu se vratio.

Džobs se 2004. godine borio sa rakom a prije dvije godine presađena mu je jetra pošto je uzeo odsustvo zbog zdravstvenih problema koji nisu bili objašnjeni.Vijest o Džobsovoj smrti pojavila se dan pošto je kompanija predstavila svijetu svoju najnoviju verziju ajfona.

Galerija

Bonus video: