Samsung nudi uklanjanje aplikacija i novčanu nadoknadu

Još se očekuje odgovor zvaničnika "Applea". Ukoliko dogovora ne bude, obije strane će se naći na sudu u utorak, što će dodatno odložiti prodaju tablet kompjutera "Galaxy 10.1"
72 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.10.2011. 17:39h

Južnokorejska kompanija Samsung ponudila je rješenje spora sa kompanijom "Apple" tako što je izrazila spremnost da ukloni neke od aplikacija svog tablet kompjutera "Galaxy Tab 10.1". Ovim potezom Samsung želi da dobije dozvolu za prodaju u Australiji, objavio je Metro.

Sudske zabrane prodaje tablet kompjutera Samsung Galaxy su donesene nakon što je kompanija "Apple" uložila žalbu, pozivajući se na kršenje zakona o patentima. Američka kompanija se žalila zbog krađe njene tač-skrin tehnologije.

Osim ponuđenog uklanjanja aplikacija, Samsung nudi i finansijsku naknadu, kako bi "poravnao" račune s rivalskom kompanijom i dobio pravo prodaje u Australiji.

"Apple" tvrdi da su Samsungovi mobilni telefoni "Galaxy" i "Galaxy Tab" kopije "iPhonea" i "iPada". Samsung je tužio "Apple" zbog "krađe" bežične tehnologije

Još se očekuje odgovor zvaničnika "Applea" na rečenu ponudu. Ukoliko dogovora ne bude, obije strane će se naći na sudu u utorak, što će dodatno odložiti prodaju tablet kompjutera "Galaxy 10.1".

Samsung i Apple su u ratu zbog tablet kompjutera i "pametnih" telefona. Tužbe su pokrenute u SAD, Njemačkoj i Holandiji.

"Apple" tvrdi da su Samsungovi mobilni telefoni "Galaxy" i "Galaxy Tab" kopije "iPhonea" i "iPada".

Samsung je tužio kompaniju "Apple" zbog "krađe" bežične tehnologije.

Galerija