ZASVIRAJTE!

Nokia traži novu verziju popularne "defalut" melodije, konkurišite i vi

Najboljih pet melodija koje predlože posjetioci stranice, te najboljih pet koje će predložiti žiri Nokije ući će u finale
65 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.09.2011. 15:52h

Nokia je objavila konkurs za novu verziju popularne melodije koju dobijete kao podrazumijevanu na njihovim modelima telefona.

Originalnu melodiju koja je prvi put postavljena u seriji 2100 nokijinih telefona 1994. godine, komponovao je španski gitarista i kompozitor Francisko Tarega još 1902, pod nazivom Gran Vals.

Terega nije mogao ni da sanjati da će se njegova melodija, kako se procjenjuje, slušati više od milijardu puta dnevno.

Konkurs koji je Nokia pokrenula u saradnji s kompanijom AudioDraft ima vrlo jednostavne propozicije. Zainteresovani mogu da eksperimentišu sa svim mogućim zvucima, ubacuju note i tonove koji ne postoje u originalu, obrade pjesmu do granica neprepoznatljivosti…

Važno je da melodija bude sježa

Važno je samo da melodija bude svježa, originalna i da se dopadne što većem broju glasača na zvaničnoj stranici konkursa, gdje možete postavljati svoje melodije, slušati tuđe, ili samo glasati.

Važno je samo da melodija bude svježa, originalna i da se dopadne što većem broju glasača

Najboljih pet melodija koje predlože posjetioci stranice, te najboljih pet koje će predložiti žiri Nokije ući će u finale, nakon čega će stručni žiri odlučiti ko će osvojiti prvu nagradu od 10.000 dolara, odnosno čija će melodija u sljedećih nekoliko godina svirati sa svakog telefona jednog od najpoznatijih proizvođača moblnih telefona na svijetu.

Osim glavne, Nokija će podijeliti i pet utješnih nagrada po 1.000 dolara. Konkurs je objaljen na stranici http://nokiatune.audiodraft.com, a radovi se šalju do 2. oktobra.

Preporučujemo za Vas