Radunović: Marković podsjeća na Pinočea, Hitlera i Broza, mada im nije ni do članaka

"Duh slobodnom čovjeku ne dozvoljava da poklekne pod prijetnjama. Jednostavno, proradi inat. Ko se ne slaže sa ovakvom himnom, a podlegne pritisku i strahu od špijuna i policijskih doušnika, ne može se ni smatrati slobodnim čovjekom"
173 pregleda 51 komentar(a)
Slaven Radunović, DF Podgorica, Foto: Filip Roganović
Slaven Radunović, DF Podgorica, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 10.10.2018. 14:48h

Duško Marković, premijer Crne Gore liči na Broza, Pinočea i Hitlera svojom izjavom o kažnjavanju na ne ustajanje na nacionalnu himnu, mada on ovim diktatorima nije ni do članaka, kazao je Slaven Radunović, potpredsjednik NSD i poslanik DF-a.

On je komentarisao raniju Markovićevu izjavu koji je izjavio da "svako ko voli ovu zemlju da prijavi one koji ne ustanu na himnu"

"Umjesto da makar pokuša da odglumi premijera civilizovane i demokratske zemlje, tako što bi iskazao zainteresovanost da se pronađe rješenje oko himne koje bi zadovoljilo najveći broj građana CG, iz Duška Markovića izbija balkanski primitivizam i siledžijska logika, da neistomišljenike treba plašiti, ucjenjivati, i kažnjavati. Njegova današnja poruka, da će svaki put biti kažnjen onaj koji ne ustane na himnu sa stihovima Sekule Drljevića, liči na Broza, Pinočea, pa i samog Hitlera. Mada, jasno je da on nije ni do članaka ovim poznatim diktatorima. Pošto batina ima dva kraja, bolje bi mu bilo da razmisli kako će on proći kad se u CG uspostavi vladavina prava, pa dođe u situaciju da odgovara za svaki pojedinačni slučaj tajnih i javnih nepočinstava koje je počinio, za sve pljačke izbora, kriminal i likvidacije koji su se desili dok je on držao ključeve tamnice za neistomišljenike, zvane Crna Gora", kazao je Radunović.

Potpredsjendik NSD je dodao da što se tiče Markovićevih prijetnji vezanih za neustajanje na himnu, ona su dokaz "policijskog načina razmišljanja i političke netalentovanosti".

"Svaki čovjek koji drži do svog dostojanstva, a ne slaže se sa stihovima crnogorske himne, nakon ovakvih istupa sigurno neće ustajati prilikom intoniranja, iako je to dosad, možda, nerado činio. Duh slobodnom čovjeku ne dozvoljava da poklekne pod prijetnjama. Jednostavno, proradi inat. Ko se ne slaže sa ovakvom himnom, a podlegne pritisku i strahu od špijuna i policijskih doušnika, ne može se ni smatrati slobodnim čovjekom", kazao je poslanik DF-a.

Radunović je izjavio i da ova Vlada ne želi da Crna Gora postane zemlja koju svi njeni građani vole i poštuju.

Bonus video: