Na Tajvanu se sklapa 150.000 iPhonea 5 dnevno

Međutim, tvrdi se i da se sastavljeni telefoni još uvijek ne pakuju za transport i isporuku, jer se čeka na operativni sistem iOS 5, koji Apple još uvijek nije završio.
0 komentar(a)
iPhone 5, Foto: Gsmarena.com
iPhone 5, Foto: Gsmarena.com
Ažurirano: 09.09.2011. 17:36h

Tajvanski dnevni list Didžitajms je objavio da tamošnja kompanija Foxconn svakog dana sklapa 150.000 primjeraka novog Appleovog telefona iPhone 5. Prema navodima lista, isporuke iPhonea 5 bi u septembru mogle da dostignu šest miliona primjeraka.

Ostali dobavljači komponenti potrebnih za sklapanje iPhonea 5 takođe rade punom parom – optiku za kameru iPhonea proizvodi kompanija Largan Precision, ekran osetljiv na dodir kompanije TPK Holding i G-Tech Optoelectronics, a baterije Simplo Technology i Dynapack International Technology.

Prema predviđanjima nekih analitičara Apple bi u četvrtom tromjesječju ove godine mogao da isporuči 22 miliona primjeraka iPhonea 5, čak i u situaciji da drugi Appleov ugovorni proizvođač, kompanija Pegatron, počne da isporučuje sklopljene telefone tek početkom 2012, kako se ponegdje predviđa.

Početkom ove nedjelje japanska veb lokacija Macotakara je izvijestila da su kompanije Foxconn i Pegatron već počele da sklapaju iPhone 5 kako bi spremne dočekale njegovo pojavljivanje, za koje ta ista lokacija tvrdi da će se desiti početkom oktobra u SAD, odnosno krajem oktobra u Aziji. Isto tako, u toj vijesti se tvrdi i da se sastavljeni telefoni još uvijek ne pakuju za transport i isporuku, jer se čeka na operativni sistem iOS 5, koji Apple još uvijek nije završio.

Časopis Macworld tvrdi da je osoblje u Appleovim prodavnicama već počelo da se upoznaje sa operativnim sistemom iOS 5 i uslugom za sinhronizaciju podataka bežičnim putem iCloud koja je namijenjena uređajima sa operativnim sistemom iOS 5, što indirektno govori da će se iPhone 5 početkom oktobra pojaviti u prodaji u SAD.

Bonus video: