Buriću za poslovni prostor plaćaju 65 hiljada eura

Uprava za Ministarstvo za ljudska i manjinska prava iznajmljuje 13 kancelarija
133 pregleda 4 komentar(a)
Žarko Burić, Foto: Filip Roganović
Žarko Burić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 20.09.2018. 19:27h

Uprava za imovinu će biznismenu Žarku Buriću platiti 65.340 eura za iznajmljivanje poslovnog prostora koji će koristiti Ministarstvo za ljudska i manjinska prava. Odlukom je predviđeno zakupljivanje 450 metara kvadratnih poslovnog prostora u Ulici Vaka Đurovića koji je u vlasništvu Burićeve firme “Normal kompani”.

Kako se navodi u odluci 5.445 eura će iznositi mjesečna kirija za iznajmljivanje poslovnih prostorija koje će koristiti resor na kojem je Mehmed Zenka. To podrazumijeva, kako se navodi, korišćenje prijemnog prostora, najmanje 13 kancelarija, dvije prostorije za arhivu, kao i jedne server sobe. Ministarstvo će moći da koristi i jednu čajnu kuhinju i dva toaleta.

Odlukom Uprave, na čijem je čelu Blažo Šaranović, predviđeno je i da se naredne godine potroši 99.326 eura za adaptaciju pritvorskih prostorija u Kotoru, Ulcinju i Beranama. Uprava je potpisala ugovor sa firmom “Civil engineer DOO”, a njena obaveza je da radove završi u roku od 30 dana. Ugovorom je, između ostalog, predviđeno rušenje starih pregradnih zidova i podizanje novih, kao i zamjena stolarije. U pritvornim prostorijama će, kako se navodi, biti zamijenjene keramičke pločice i postavljene nove ležaljke.

Bonus video: