Dizni predstavio aplikaciju sa svojim stripovima za iOS

Dizni je integrisao i zvučne efekte karakteristične za stripove, zumiranje jednim dodirom (samo na iPadu) i jednostavno postavljanje na Facebook.
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.06.2011. 14:23h

Diznijeva obimna kolekcija stripova prvi put je dostupna u digitalnom obliku na jednom mjestu, u okviru nedavno predstavljene aplikacije Disney Comics za operativni sistem iOS.

Kompanija Disney Publishing Worldwide je nedavno predstavila aplikaciju Disney Comics koja će čitaocima ponuditi više od pedeset stripova, kratkih priča i grafičkih novela. Izbor je veliki i kreće se od klasika poput priča u kojima glavnu ulogu nosi Miki Maus do novih stripova kao što su Toy Story i Cars 2.

Iako je početna ponuda od 50 priča samo mali dio velikog broja naslova koje Disney predstavi svake godine, u planu je da se svake nedjelje dodaju dva nova stripa.

Korisnici mogu prilagođavati prikaz birajući vertikalan ili horizontalan položaj ekrana i podešavati okretanje strana automatski ili ručno.

Dizni je integrisao i zvučne efekte karakteristične za stripove, zumiranje jednim dodirom (samo na iPadu) i jednostavno postavljanje na Facebook.

Korisnici mogu pogledati nekoliko strana stripa prije kupovine, primati osvježene verzije naslova koje prate i preuzimati naslove direktno na iPad, iPhone ili iPod Touch kako bi ih čitali i kada nisu povezani s internetom.

Aplikacija Disney Comics može se preuzeti besplatno iz Applove mrežne prodavnice i zahtijeva operativni sistem iOS verzije 3.1 ili noviji. Jedan strip, koji se kupuje u okviru aplikacije, košta 1 dolar, dok tematski kompleti koštaju 4 dolara.

Bonus video: