LulzSec hakerska grupa raspušta članove i žele da njihov pokret preraste u revoluciju

Naše 50-dnevno krstarenje je završeno i sada plovimo dalje, ostavljajući iza sebe, nadamo se, inspiraciju, strah, poricanje, sreću...
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.06.2011. 09:44h

Hakerska grupa LulzSec, koja je tokom posljednja dva mjeseca napala više značajnih web stranica, najavila je raspuštanje.

U saopštenju objavljenom na The PirateBay stranici za dijeljenje dokumenata, ta LulzSec navodi da je njihovo "planirano 50-dnevno krstarenje završeno".

Hakerska grupa LulzSec se odvojila od grupe Anonymous, inače povezane sa WikiLeaksom, a smatra se da su njihove početne mete bile američke medijske kuće poput PBS-a i FOX-a, kao i kompanije za programiranje računarskih igrica, Sony i Nintendo. Na meti napada te hakerske grupe bile su i CIA, te Senat Sjedinjenih Američkih Država.

Upućeni navode da bi najava LulzSec grupe o raspuštanju mogla da bude znak da su njihovi članovi nervozni zbog nedavne policijske istrage, koja uključuje i hapšenje Rajana Klirija, 19-godišnjeg studenta iz Vikforda u Eseksu.

Kliri je osumnjičen za hakerske napade na sajtove Senata i CIA, i prijeti mu izručenje u Sjedinjene Američke Države, gdje bi mogao da dobije i do 60 godina zatvora.

Kako je identitet članova grupe LulzSec nepoznat i oni žele ostati aninimni, nije moguće obratiti im se direktno, kako bi potvrdili izjavu o raspuštanju hakerske grupe.

Oni putem saopštenja šalju pozdrave grupe od njih šest, i žele sretnu 2011.

Vrijeme je da kažemo sretan put", navodi se u saopštenju.

"Naše 50-dnevno krstarenje je završeno i sada plovimo dalje, ostavljajući iza sebe, nadamo se, inspiraciju, strah, poricanje, sreću, odobrenje, neodobravanje, ismijavanje, ozbiljnost, ljubomoru, mržnju, pa čak i ljubav. Ako ništa drugo, nadamo se da smo imali i najmanjeg uticaja na nekog, negdje", navode oni.

Iako su se oprostili, LulzSec su svoje pristalice pozvali da njihovu ideju nose dalje.

"Nadamo se, želimo, pa čak i molimo, da se ovaj pokret pretvori u revoluciju koja se može nastaviti bez nas", navodi se u sapoštenju.

Bonus video: