Pljevlja: Srušiće osam poslovnih prostora

Poslovni prostori na Trgu Đorđija Peruničića, osim jednog, u vlasništvu su Opštine Pljevlja
187 pregleda 0 komentar(a)
poslovni prostor, Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
poslovni prostor, Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 25.10.2018. 13:48h

Osam poslovnih prostora na Trgu Đorđija Peruničića u Pljevljima biće porušeno u okviru projekta uređenja centra grada.

Svi poslovni prostori, osim jednog u vlasništvu su Opštine Pljevlja.

Konačnu odluku o tome na predlog predsjednika Opštine Mirka Đačića donijeće odbornici pljevaljskog parlamenta na sjednici 2. novembra.

Poslovni prostori u vlasništvu Opštine veličine od 20 do 28 metara kvadratnih izdavani su pod zakup, a jedan od njih koristilo je lokalno preduzeće Čistoća. Vlasniku poslovnog prostora ponuđen je drugi poslovni prostor u zgradi ispod zgrade Opštine Pljevlja.

U Opštini su kazali da će na mjestu poslovnih prostora biti izgrađeno veliko stepenište koje će biti ispresijecano zelenim površinama.U Opštini tvrde da radove izvode u skladu sa izmjenama DUP-a Centar I.

U toku su radovi na rekonstrukciji Ulice kralja Petra I u sklopu koje je planirana I rekonstrukcija Trga Đorđija Peruničića.

“Da bi se ovaj prostor priveo namjeni u skladu sa prostorno planskim dokumentom neophodno je porušiti sve poslovne prostore na trgu”, navodi se u obrazloženju predloga odluke.

Đačić je nedavno kazao da će radovi na rekonstrukciji glavne gradske ulice u Pljevljima koštati preko milion eura.

Rok završetka radova prolongiran je za sto dana zbog dodatnog posla koji planira da uradi lokalna uprava, tako da se završetak cijelog posla ne može očekivati prije kraja godine. Rekonstrukcija glavne ulice u Pljevljima počela je 23. juna, kada su posječena stabla u centru grada, a čitav posao je trebalo da bude završen za 100 dana.

Bonus video: