U Kini vlada pomama za bijelim iPhoneom, bilo je i tuča

Na nekim kineskim vebsajtovima se moglo pročitati da je tom prilikom bilo troje ili četvoro povrijeđenih.
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.05.2011. 08:07h

U Appleovoj prodavnici u Pekingu potukli su se prodavac i kupac - jedan od brojnih koji su nagrnuli da kupe najnoviji bijeli iPhone 4, a osoblje je bilo primorano da zatvori prodavnicu na nekoliko sati.

U grozničavoj atmosferi sjevnule su pesnice izmeđju "inostranog" pripadnika Appleovog osoblja i jednog kineskog kupca, izjavio je očevidac Vang Ming, koji je prolazeći pored poprišta dobio - flašu u glavu, prenosi danas agencija AP.

Prema riječima portparolke Applea za Kinu, Kerolin Vu, "prodavnica je bila zatvorena na nekoliko sati nakon što je grupa ljudi, koja je bila ispred nje, počela da se ponaša nekontrolisano".

Osoblje je bilo prinuđeno da "zaštiti sebe i svoje kupce tako što je zatvorilo vrata prodavnice i spriječilo tu grupu da uđe. Bezbjednost kupaca i našeg osoblje naš je glavni prioritet", rekla je Kerolin Vu, odbivši da pruži više detalja o ovom događaju, koji se dogodio u subotu.

Na nekim kineskim vebsajtovima se moglo pročitati da je tom prilikom bilo troje ili četvoro povrijeđenih.

Vang Ming je izašao iz prodavnice i "zaradio je" duboku posjekotinu na čelu kada ga je, dok je prolazio kraj prodavca i potencijalnog kupca koji su se tukli, pogodila flaša u glavu.

Potražnja za iPhone i iPad uređajima u Kini je velika.

Apple je u januaru prijavio da od 321 njegove prodavnice u svijetu najbolji prihod i promet imaju one u Kini, a najviše se prodaju iPhone i iPad.

Bonus video: