Lokacija www.me čeka novo ruho

Još nije poznato šta će se na toj lokaciji nalaziti ubuduće, ali prema informacijama „Vijesti“, „lopta“ je sada u dva dvorišta: u MID i kompaniji „Domen“
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.02.2011. 14:54h

Nakon što su „Vijesti“ nedavno objavile da sadržaj obavljen na nacionalnom root domenu www.me „sakuplja prašinu“, dotadašnje informacije zamijenila je jedna stranica, grb Crne Gore na crvenoj pozadini (valjda simulacija zastave) i tekst „Stranica je u izradi!“.

Još nije poznato šta će se na toj lokaciji nalaziti ubuduće, ali prema informacijama „Vijesti“, „lopta“ je sada u dva dvorišta: u Ministarstvu za informaciono društvo (MID) i kompaniji „Domen“, koja je agent nacionalne internet oznake ME.

Domen www.me je 2007, godinu nakon sticanja nezavisnosti, dodijeljen Crnoj Gori kao jedna od prvih lokacija sa ME nastavkom.

Iako ne postoji pravilo kojim je definisano šta bi trebalo da se nađe pod root domenom, ideja je bila da se na toj lokaciji posjetiocima pruže osnovne informacije o našoj zemlji.

Umjesto toga, na toj lokaciji posjetioci su donedavno mogli samo da nađu mnogo nepreciznih i netačnih podataka, među kojima i onaj da se kao državni praznik, pored ostalih, u Crnoj Gori slavi 27. april, Dan ustavnosti Savezne Republike Jugoslavije (SRJ), te 29. novembar, Dan Republike.

U susjednoj Hrvatskoj, na root domenu www.hr posjetiocu mogu saznati sve o državnom uređenju, privredi, geografskim i prirodnim obilježjima, kulturi, istoriji i sportu te zemlje. Druge zemlje bivše Jugoslavije na svojim root domenima nemaju nikakav sadržaj.

Bonus video: