"Apple" ostvario rekordnu dobit

Dan nakon što je Džobs najavio da se povlači na neodređeno vrijeme "Apple" je izvijestio o rekordnoj neto dobiti od šest milijardi dolara, zahvaljujući nastavljenoj snažnoj potražnji za iPhoneima i iPadovima
73 pregleda 0 komentar(a)
Apple, Foto: Wikipedia
Apple, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 20.01.2011. 08:15h

Američki informatički div "Apple" objavio je u da je u četvrtom tromjesečju ostvario rekordnu neto dobit, neposredno nakon što je njegov legendarni direktor Stiv Džobs kazao da se povlači sa dužnosti iz zdravstvenih razloga.

Dan nakon što je Džobs najavio da se povlači na neodređeno vrijeme "Apple" je izvijestio o rekordnoj neto dobiti od šest milijardi dolara, zahvaljujući nastavljenoj velikoj potražnji njihovih proizvoda. Prihodi su takođe dostiglili rekordnu vrijedost od 26,74 milijardi dolara.

Kompanija sa sjedištem u Kupertinu izvijestila je da je u posljednja tri mjeseca prošle godine prodala 7,33 milijuna iPada i 16,24 milijuna iPhonea.

"Apple-ova" dionica je juče na otvaranju američke berze pala za 5%, ali nakon objave dobrih poslovnih rezultata vratila se na vrijednost od 340.65 dolara, što je 2.3% niže od završne cijene u petak.

Bonus video: