Ozbiljan konkurent „iPadu“ stiže iz Motorole

Kada se nađe u prodaji za nekoliko mjeseci, „Motorola Xoom“će biti prvi uređaj na svijetu, koji će raditi na operativnom sistemu Android 3.0 Honeycomb
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.01.2011. 15:00h

Zvanično najbolji uređaj na sajmu CES 2011, „Motorola Xoom“, ujedno i prvi proizvod kompanije Motorola Mobility, nastale cijepanjem giganta Motorola na dva ogranka, najnoviji je tablet PC, baziran na platformi Android, koji ima sve adute da zbaci sa „trona“ aktuelnog vladara na tom segmentu, uređaj „iPad“ kompanije Apple.

„ Xoom“ je u mnogome bolji od „iPada“ – opremljen je sa dvije kamere, prednjom i zadnjom, kao i kamerom koja snima u HD rezoluciji; zatim ima veći ekran, sa mnogo boljom rezolucijom, podržava Adobe Flash i koristi, u Americi, mrežu Verizon umjesto AT&T.

Kada se nađe u prodaji za nekoliko mjeseci, biće i prvi uređaj na svijetu, koji će raditi na operativnom sistemu Android 3.0 Honeycomb, premijerno predstavljenom kraje decembra 2010.godine., a važnom po tome što donosi multitasking i dizajniran je specijalno za tablet uređaje.

Uređaj će podržavati u početku 3G, a do kraja godine i 4G mobilne mreže, a predsjednik kompanije Sandzaj Jha, kaže da će to biti najkonkurentniji proizvod na tržištu.

Što se specifikacija tiče, „Xoom“ pokreće dual-core procesor, kod kojeg oba jezgra rade na 1GHz, rezolucija ekrana je 1.280 x 800 piksela, a veličina 10.1 inč, odnos 16:10; podržava Google Maps 5.0 u 3D, a može da snima video veličine 720 piksela.

Bonus video: