Raičević i Kašćelan: Cetinje i Bar saniraće put Brčeli - Građani

Njih dvojica su se sastali u mjestu Građani, gdje su razgovarali o valorizaciji privrednih i turističkih potencijala ovog dijela Riječke nahije i mogućnostima za unaprjeđenje saobraćajne i elektroenergetske infrastrukture
192 pregleda 2 komentar(a)
Aleksandar Kašćelan, Dušan Raičević, Foto: Opština Bar
Aleksandar Kašćelan, Dušan Raičević, Foto: Opština Bar
Ažurirano: 07.11.2018. 15:47h

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan i predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević dogovorili su danas Cetinje i Bar naprave projekat sanacije puta od Građana do Brčela u dužini od sedam kilometara, ističući da je jačanje putne infrastrukture generator svakog razvoja.

Njih dvojica su se sastali u mjestu Građani, gdje su razgovarali o valorizaciji privrednih i turističkih potencijala ovog dijela Riječke nahije i mogućnostima za unaprjeđenje saobraćajne i elektroenergetske infrastrukture.

Nakon sastanka, iz kabineta predsjednika Opštine Bar saopšteno je medijima da su Kašćelan i Raičević spremni da “u granicama svojih ovlašćenja i moći” podrže privrednike i stanovnike tog kraja.

"Gradonačelnik Kašćelan kazao je da će Prijestonica u kapitalnom budžetu za 2019. planirati novac za sanaciju dva kilometara tog puta na svojoj teritoriji i dodao da je planirana i sanacija udarnih rupa od skretanja ka Rijeci Crnojevića do Građana. Predsjednik Raičević rekao je da će Opština Bar u najskorijem roku početi sanaciju puta od Brčela prema Građanima u cilju bolje saobraćajne povezanosti ovog kraja sa Barom i Cetinjem, unaprjeđenje turističkog prometa i privlačenje turista iz svih krajeva svijeta, ali i bolji plasman poljoprivrednih i drugih proizvoda na domaćem i stranom tržištu", dodaje se u saopštenju.

Prema istim navodima, oni su se saglasili i da ubuduće sprovedu zajedničke aktivnosti “u cilju poboljšanja elektro snabdijevanja tog dijela Riječke nahije”. Gradonačelnici su posjetili i vinariju „Lipovac“ gdje su razgovarali sa izvršnim direktorom Savom Kneževićem i ocijenili da su ovakvi i slični kompleksi koji kombinuju kvalitetnu turističku ponudu i domaće proizvode “potencijal koji zaslužuje pažnju lokalnih uprava i države, a sve u cilju razvoja ruralnih predjela i kreiranja jedinstvenog turističkog proizvoda koji prati potrebe savremenog turiste”.

Bonus video: