Umjesto crkve ili perionice na Koniku buvlja pijaca

Nadležni iz Glavnog grada tvrde da se radi “o nasilnom ulazu u ograđeni prostor od strane neodgovornih pojedinaca koji se bave vanpijačnom prodajom”
392 pregleda 9 komentar(a)
Konik buvlja pijaca, Foto: Luka Zeković
Konik buvlja pijaca, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.09.2018. 05:05h

Na nekadašnjoj pijaci na Koniku, skoro svakog dana prodaje se roba na buvljaku, a nadležni iz Glavnog grada tvrde da se radi “o nasilnom ulazu u ograđeni prostor od strane neodgovornih pojedinaca koji se bave vanpijačnom prodajom”.

“Na pijaci nije dozvoljena prodaja, zaposleni u ‘Tržnicama i pijacama’ više puta su uklanjali nelegalne prodavce i varili i popravljali ogradu koju su oni uništavali i lomili. Međutim, odmah nakon popravke, uništavanje imovine grada se ponavlja”, navode iz Glavnog grada.

Ta pijaca je zatvorena prije nekoliko godina, a za prodavce je napravljena nova u sklopu tržnog centra “Forum”, koja je počela sa radom početkom prošle godine. Mještani Konika su se više puta žalili da je prostor nekadašnje pijace na Koniku pravo ruglo, da se tamo baca smeće.

Tražili su da se prostor privede namjeni, odnosno izgradi izgradi crkva Svetog Vasilija Ostroškog i naveli da je skoro sedam hiljada građana svih vjera iz tog naselja potpisalo peticiju kojom to traže.

Iz Glavnog grada su prošle godine za tu lokaciju tražili zakupca za perionicu, a prije tri dana su saopštili da je kao najpovoljniji ponuđač odabrana firma „Tecon Montenegro“ iz Nikšića.

“Zaključen je ugovor sa tom firmom o zakupu za postavljanje privremenog objekta montažnog karaktera-auto perionica. U toku je dobijanje dozvole za privremeni objekat”, navode iz Glavnog grada.

Međutim, iz Glavnog grada su „Vijestima” u aprilu saopštili da auto-perionica nije postavljena, zbog toga što je zakupcu odbijen zahtjev za postavljanje objekta privremenog karaktera, nakon čega je uložena žalba, koja se nalazi na odlučivanje kod prvostepenog organa Glavnog grada.

Protojerej i paroh za Konik Mitropolije crnogorsko-primorske Mirčeta Šljivančanin kazao je da radi duhovnih potreba građana - pravoslavnih vjernika na Koniku i u okolnim naseljima postoji skoro 20 godina inicijativa za gradnju crkve Svetoga Vasilija Ostroškog.

Galerija

Bonus video: