Mask završio sa Facebook-om: Izbrisao lični i profile svojih kompanija

Osnivač Facebooka Mark Zukerberg u svojoj 33. godini suočen je sa najvećom krizom u istoriji svoje društvene mreže iz čega se pokušava spasiti nizom izvinjenja i obećanja, no time zasad ne uspijeva stišati kritike
61 pregleda 3 komentar(a)
Ilon Mask, Foto: Reuters
Ilon Mask, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.03.2018. 11:13h

Američki milijarder i preduzetnik Ilon Mask izbrisao je Facebook profile svojih kompanija Tesla i Space X, nakon što mu je to kao izazov postavio jedan korisnik Twittera.

Korisnik Twittera, na kojem je posljednjih dana vrlo aktualan 'hashtag' #DeleteFacebook, vezan uz aferu britanske kompanije za prikupljanje ličnih podataka i te najpopularnije društvene mreže, pozvao je Maska da "izbriše SpaceX stranicu na Faceboku ako je muško".

Mask je potom tvitao "Učiniću to" i od petka uveče nije više bilo moguće pronaći niti njegovu ličnu stranicu na Facebooku niti profile njegovih kompanija.

Osnivač Facebooka Mark Zukerberg u svojoj 33. godini suočen je sa najvećom krizom u istoriji svoje društvene mreže iz čega se pokušava spasiti nizom izvinjenja i obećanja, no time zasad ne uspijeva stišati kritike.

Facebook je "stvoren kako bi približio ljude", hvalio se još u januaru mladi milijarder koji je kompaniju osnovao prije 14 godina.

Danas kritičari napadaju društvenu mrežu i njenog šefa jer je Cambridge Analytica sa Facebooka prikupila podatke o 50 miliona korisnika koje je potom koristila za političke kampanje, prenosi Hina.

Suosnivač aplikacije WhatsApp Brajan Ekton je pozvao svoje pratioce da izbrišu naloge sa Facebooka, a web browser Mozilla je saopštio da je oglašavanje na Facebooku stavilo na "pauziranje".

I Cambridge Analytica i Facebook tvrde da nisu počinili nikakvo kazneno djelo.

Bonus video: