HGI: Aerodromi da ostanu u državnom vlasništvu, modernizacija prioritet

U Hrvatskoj građanskoj inicijativi ocjenjuju da aerodromi ne zadovoljavaju narastajuće potrebe turističkog tržišta
58 pregleda 12 komentar(a)
Aerodrom Tivat, Foto: Siniša Luković
Aerodrom Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 16.09.2018. 09:49h

Predsjedništvo Hrvatske građanske inicijative (HGI) saglasno je da modernizacija aerodroma Crne Gore predstavlja jedan od prioriteta u strategiji razvoja turističke privrede Crne Gore, sa posebnim osvrtom na tivatski aerodrom, saopšteno je iz te partije.

"Predsjedništvo HGI je pozitivno ocijenilo transparentnost postupka i otvorenost nadležnih da prezentuju javnosti Nacrt koncesionog akta", navode iz HGI.

Ističu da je za tu partiju važno da aerodromi ostaju u vlasništvu države, bez kreditnih zaduženja, za šta su se, kako podsjećaju, zalagali od samog početka.

"Od posebne važnosti za HGI je i budući status zaposlenih, čemu ćemo dati lični doprinos da to pitanje bude adekvatno riješeno. Svakako zalgaćemo se da i lokalna zajednica i njen interes precizno budu definisani koncesionim aktom", navode iz HGI.

Ocjenjuju da aerodromi ne zadovoljavaju narastajuće potrebe turističkog tržišta.

"Svjesni smo da je dugogodišnje upravljanje aerodromima, bez jasne vizije i određivanja prioriteta, u značajnoj mjeri doprinijelo da, infrastrukturno, aerodromi ne zadovoljavaju narastajuće potrebe turističkog tržišta. Aktivnim zalaganjem i konkretnim predlozima HGI će doprinijeti daljem usaglašavanju predloženog  Nacrta koncesionog akta", zaključuju iz HGI.

Preporučujemo za Vas